Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

10. obletnica Našega doma

Skozi vidike karitativnega poslanstva, ob izdatni podpori lokalne skupnosti ter v skladu s strategijo varstva starejših smo se pred leti odločili, da bomo na Vranskem razvijali obstoječe in uvajali nove socialnovarstvene programe, namenjene medgeneracijskemu sodelovanju in starejšim.


Majhnosti našega doma so se tisti pogumni posamezniki in Župnija Vransko, ki so si na začetku novega tisočletja dovolili razmišljati o ideji izgradnje doma starejših, dobro zavedali. Danes se majhnosti dobro zavedamo zaposleni v zavodu in tudi nam ne manjka poguma, vendar je hitro, prehitro minilo celo desetletje.


Zdi se mi, da že vsa leta gradimo. Tudi v tem letu smo gradili in zgradili ogrevano nadzemno povezavo doma in depandanse. Vendar ne gradimo le hiš, ampak gradimo tudi odnose in pletemo nevidne niti ljubezni do bližnjega.

V mesecu novembru 2005 smo sklenili pogodbe o zaposlitvi prvi zaposleni, 22. decembra leta 2005 je Naš dom sprejel prve stanovalce in od takrat dalje se naša vrata niso več zaprla.


Deseto obletnico blagoslova ter sprejema prvih stanovalcev želimo zaznamovati tudi širše. Izdali bomo bilten, ki ga bodo prejela vsa gospodinjstva na Vranskem in okolici. V goste vabimo vse regijske aktive direktorjev, vodij zdravstvene nege, delovnih terapevtov, vodij kuhinj in fizioterapevtov, ki delujejo po drugih domovih za starejše.

Sredstva, ki bi jih sicer porabili za krovno prireditev ob obletnici, pa bomo raje namenili v dobrodelni namen in tako družini in posamezniku olajšali življenje.


V času od 7. do 12. decembra bomo za vas pripravili teden odprtih vrat. Vabimo vas, da se nam na aktivnostih pridružite.

 

 

                                                                                                       

Mojca Hrastnik, direktorica

Oglejte si tudi