Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Praznovanje v Vojniku – 45 let duhovništva in 70 let župnika Antona Pergerja

V nedeljo, 6. julija, je bilo v Vojniku spet slovesno, saj je domači župnik Anton Perger prav na ta dan praznoval 45-letnico svoje nove svete maše, obenem pa 70. življenjski jubilej.
Na slovesni sveti maši sta se mu pridružila domačina: dr. Bogdan Kolar (voščil mu je v imenu vseh vojniških in dekanijskih duhovnikov in mu zaželel še veliko zdravja ter božjega blagoslova pri delu) in vojaški duhovnik Matej Jakopič.

Slovesnost so s petjem povzdignili pevci Cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije Vojnik in Mešanega pevskega zbora Forte. Pri sveti maši so sodelovali župnikovi sorodniki, brat in sestri z družinami. Sestra in brat sta prinesla kruh in vino. Ob zaključku so sledile čestitke. Najprej so mu voščili sorodniki, in sicer nečaki, ti so mu tudi lepo zapeli, saj prihajajo iz glasbene družine. Župan Benedikt Podergajs in predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek sta poudarila, da je sodelovanje v Vojniku kakovostno tudi zaradi dobrega duhovnika. V voščilo mu je zapel Moški pevski zbor. G. Perger je bil prepričan, da je s tem konec voščil, zato se je zahvalil, a sledilo je voščilo Milene Jurgec in Darinke Preložnik v imenu vseh skupin, ki delujejo v župniji Vojnik. V voščilu se je pridružila z lepo pesmijo Vokalna skupina In spiritu. V imenu faranov sta voščila Urška Mužer in Mirko Krašovec, čudovito pa je zazvenela pesem iz grl Mešanega pevskega zbora Forte pod vodstvom Tomaža Marčiča. Zadnje je bilo voščilo Anice Lipičnik v imenu pevcev Cerkvenega pevskega zbora Vojnik, istočasno je bila to tudi zahvala za vodenje zbora v preteklih letih, ko so ostali brez zborovodje, obenem pa je sedanji zborovodja in organist Tomaž Marčič uspešno dokončal študij ob njegovi spodbudi. Pesem sužnjev, ki so jo zapeli, je prinesla veliko lepih spominov.

Po sveti maši so zaigrali nečaki še nekaj pesmi župljanom, ti so se poveselili v srečanju ob cerkvi, sorodniki in duhovniki pa so nadaljevali srečanje v prijetnem druženju na kosilu. Vsi smo si bili enotni, da želimo jubilantu še veliko božjega blagoslova, zdravja in uspeha pri vodenju župnije, Bogu pa smo neizmerno hvaležni, da nam je pred 41 leti poslal tako dobrega dušnega pastirja.

 

Milena Jurgec

Foto: Edi Fidler

Oglejte si tudi