Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

V Štorah osvojili pokal

Strelsko društvo Kovinar Štore je 21. novembra 2015 priredilo strelsko tekmovanje s serijsko zračno puško med prijateljskimi društvi iz regije za strelce, starejše od 55 let. Udeležili smo se ga predstavniki iz Štor, Vrbja, dve ekipi iz Kisovca in iz Vojnika. Zaradi slabega vremena in drugih obveznosti so nekatere ekipe manjkale. Tekmovanje poteka vsako leto v novembru in ga prirejata Strelsko društvo Kovinar ali Zveza rezervnih častnikov ter veteranov za Slovenijo.
Strelsko društvo bratov Dobrotinškov Vojnik se je tekmovanja udeležilo že četrto leto, saj poteka v prijateljskem vzdušju in s pravo mero tekmovalnosti. Lani smo člani osvojili tretje mesto in letos želeli svoj nastop za eno mesto izboljšati. Žal sta nam za ta dosežek zmanjkala samo dva kroga. Vsi trije strelci iz Vojnika (Dušan Ravnikar, Šandor Patkanj in Franc Lebič) smo se slabše odrezali kot dan prej v Kisovcu v 2. kolu lige regije KŠZ. Osvojili smo tretje mesto ekipno in peto posamezno (Šandor Patkanj).


Po tradicionalno dobri pogostitvi in glasbi domačega ansambla smo se razšli z obljubo, da se tudi naslednje leto srečamo v še večjem številu.


Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi