Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Utrip POŠ Socka

Ustvarjalen likovni izdelek Staše Markič je na bil na mednarodnem likovnem natečaju nagrajen z bronastim priznanjem. Mlade planince POŠ Socka je pot vodila na Mrzlico.
Likovni uspeh Staše Markič

 

Staša Markič, učenka 2. razreda POŠ Socka, je na mednarodnem likovnem natečaju, ki ga je razpisala OŠ Marije Vere Kamnik, usvojila bronasto priznanje v kategoriji likovnih izdelkov 1. triade. Metulji so bili tema letošnjega mednarodnega likovnega natečaja, na katerega je prispelo kar 366 likovnih izdelkov. Na natečaju je sodelovalo 42 šol iz Slovenije, Bolgarije, Indije, Grčije, Indonezije, Makedonije, Malezije, Šrilanke in Združenih arabskih emiratov. V oddelku podaljšanega bivanja smo ustvarjalni, družabni in igrivi, zato radi sodelujemo na različnih likovnih in literarnih natečajih. Če smo pri tem še uspešni in nagrajeni, smo še posebej veseli. Tako smo se razveselili Stašinega 3. mesta in ji iskreno čestitamo!

 

Planinci na Mrzlici

 

V soboto, 1. aprila, smo se z mladimi planinci odpravili na planinski pohod. Naš cilj je bila Mrzlica, na nadmorski višini 1122 m. Pripeljali smo se do Marije Reke, do lovskega doma, od tam naprej nas je pešpot vodila po gozdu, po cesti, med borovnicami, čez travnik do doma na Mrzlici in še višje, do oddajnika na vrhu Mrzlice. Imeli smo čudovit dan – sončen, brez oblakov, brez vetra in z razgledom do Triglava. Z vrha Mrzlice se nam je odpiral čudovit razgled na Savinjsko dolino na eni strani, na drugi strani pa na Zasavje z mesti Trbovlje, Hrastnik in Zagorje ob Savi. Na poti smo obiskali tudi Branetovo planinsko-gozdarsko zatočišče, kjer smo imeli malico in odkrili skrivnostni ključ. Ker je bil ravno prvi april, smo si med seboj prodajali prvoaprilske šale. Na poti navzdol smo prepevali ljudske pesmi in se srečni ter zadovoljni vrnili domov.

 

Tekst in foto: Suzana Jelenski Napotnik

 

 

 

 

Oglejte si tudi