Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Z Brihto na počitnice

Projekt se v mesecu juniju zaključuje. Projektne aktivnosti so se izvajale s ponudniki, ki želijo s svojo ponudbo popestriti bivanje gostom, ki prihajajo na naše območje. Ponudba pa je namenjena predvsem družinam z otroki. Želimo, da se gostje v času bivanja podajo tudi na kratek potep po območju in tako spoznavajo zanimivosti in lepote naših krajev. Hkrati pa želimo prebivalce seznaniti z različnimi priložnostmi, ki jih ponuja podeželje za preživljanje prostega časa.
V ta namen smo izdali dva nova kataloga, ponudnike opremili z letaki ter ponudbo predstavili na dveh sejmih v Ljubljani, na Podeželju v mestu v Celju ter na dnevu odprtih vrat v Thermani Laško.

V katalogu »Zanimiva potepanja ovčke Brihte« je predstavljenih 12 kratkih programov za ogled kmetij z različnimi vsebinami: spoznavanje ekološkega kmetovanja, domačih živali, življenja čebel, etnološke dediščine, spoznavanje podzemnega sveta. Vsakemu programu je dodan namig za ogled zanimivosti v bližini. Zloženke že lahko najdete na TIC-ih ter pri ponudnikih nastanitve na območju. Katalog je izdan v petih jezikih: slovenskem, angleškem, nemškem, ruskem in italijanskem.

Namige za kratke potepe lahko izkoristite tudi prebivalci območja. Poleg tega vam je namenjena zloženka »Ovčka Brihta vabi na doživetja in počitnice«, v kateri boste našli informacije, kaj vse ponuja naše podeželje za kakovostno preživljanje prostega časa. Zakaj ne bi otroci praznovali rojstnega dne na kmetiji? Le primerno jih obujte in oblecite, saj se bodo morda vrnili blatni ali s polno peska v čevljih, a prav gotovo bo to zanje nepozabno doživetje! V bližini Vojnika praznovanje rojstnega dne za otroke organizirajo na kmetiji Župnek in na Ranču Kaja in Grom v Razgorju.

Med počitnicami lahko koristite možnost dnevnega varstva na kmetiji Župnek od 1. do 5. julija. Celo poletje pa organizirajo športne in konjeniške tabore na Ranču Kaja in Grom. Plakati in letaki z več informacijami so že na šolah.

Če želite manj formalno obeležiti kak dogodek v krogu prijateljev ali družine, lahko najamete enega od piknik prostorov na podeželju. Vabljeni na kmetijo Kos na Jezercah ali v Soržev mlin v Polžah. Pa še kakšen namig za ogled dediščine, starih obrti, ježe konj in še kaj je v zloženki, ki jo najdete v knjižnicah, v vrtcih, TIC-ih, muzejih itd.

 

Vsa ponudba je tudi na spletni strani www.raznolikost-podezelja.si in na www.facebook.com/ Učne kmetije na celjskem – počitnice z Brihto.

 

 Želimo vam prijetna in poučna doživetja na našem podeželju!

 

KGZS - Zavod CE, Mojca Krivec

 

Oglejte si tudi