Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Priznanje grajskega vrtnarja

Turistično društvo Frankolovo že vrsto let spodbuja krajane, da se vedno trudijo urejati svojo okolico. Poleg rožice, ki jo prejme vsako gospodinjstvo in vsak član društva na Cvetličnem sejmu, vsako leto razpišemo novo temo, na katero potem ljudje ustvarjajo, sadijo, oblikujejo.

Vedno razpišemo kaj posebnega. V lanskem letu smo se dogovorili, da bomo nagradili tiste, ki bodo uredili najlepši dostop do hiše.   

Vse leto smo na sprehodih opazovali dohode proti hišam in že kmalu ugotovili, da pri Boršičevih, Frankolovo 33/b, zelo lepo skrbijo za okolico svoje hiše. Ne le dohod do hiše, celotna okolica je lepo urejena. Ga. Ljubica obožuje vrtnice, zato jih je nasadila ob poti k hiši in jih neguje z vso ljubeznijo. Tudi rože na oknih in balkonih so njena skrb in veselje. 

Mož Jože pa zbira stare predmete, kot so samokolnice, različni kmetijski pripomočki, ki bi sicer končali na smetišču, jih lepo očisti in pobarva ter okrasi, da ponovno zaživijo in človeka spomnijo na pretekle čase.

 

Priznanje »Grajskega vrtnarja« je letos slika Frankolovega Klavdija Kopajtiča, ki bo družini v trajen spomin. V kulturnem programu so sodelovali člani Kvarteta Frankolovo s svojimi ubranimi glasovi, s harmoniko in petjem se je predstavil Tadej Hrvatin, z lepo besedo pa je vse skupaj povezala Albina Ločnikar.

 

Družini Boršič želimo veliko veselja pri urejanju okolice svojega doma, saj s tem prispevajo tudi k urejenosti celotnega kraja.

 

Irma Blazinšek

 

Oglejte si tudi