Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Strelci v Zasavju osvojili dva pokala in dve medalji

V nedeljo, 3. julija 2016, smo strelci Strelskega društva bratov Dobrotinškov sodelovali na tekmi v čast praznika občine Hrastnik in praznika rudarjev. Sodelovale so ekipe Hrastnika, Vrhnike, Kisovca, Trbovelj, Celja in Vojnika.

Streljali smo s serijsko zračno puško v dveh kategorijah, in sicer člani do 50 let in veterani nad 50 let. V kategoriji do 50 let so Jože Jeram, Janez Pintar in Saška Nerat osvojili ekipno 2. mesto. V kategoriji nad 50 let pa smo Dušan Ravnikar, Zvone Gorenšek in Franc Lebič osvojili 3. mesto ekipno. Med posamezniki je Janez Pintar osvojil 3. mesto med člani do 50 let in Jože Jeram 1. mesto med veterani nad 50 let.

V ekipi Vojnik I sta z ramo ob rami tekmovala Saška Nerat in Jože Jeram, njen trener iz let, ko je še tekmovala po bivši Jugoslaviji in je dosegla 4. mesto na mladinskem državnem prvenstvu in celo naslov mojstrica streljanja po takratnih merilih.

Preživeli smo prijetno tekmovalno dopoldne v Zasavju pri izvrstnih gostiteljih in se vrnili domov zadovoljni z dvema pokaloma in dvema medaljama. Še si želimo takšnih tekem in seveda rezultatov. Hvala vsem 11 strelcem društva, ki so sodelovali. Želimo si, da se tudi v prihodnje v tako velikem številu udeležite tekem, čeprav si, zaradi pomanjkanja članstva in denarja, startnine plačujemo sami. Upajmo na boljše čase.

 

Tekst: Franc Lebič

Foto: Franc Lebič, Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi