Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov KS Vojnik

Torek, 18. 6. 2013, je bil v KS Vojnik namenjen našim starejšim sokrajankam in sokrajanom.
 V čast in veselje mi je bilo, da sem nasmejane sokrajane in sokrajanke, ki so dopolnilni 80 let in več, lahko v svojem  in v imenu Krajevne skupnosti Vojnik lepo pozdravila na prvem takšnem srečanju.  

Kljub vročini se je mnogo povabljenih udeležilo srečanja v Vojniku, in sicer na igrišču pod šotorom.

 

Ob novem letu s strokovno sodelavko KS Irmo Blazinšek obiščeva naše najstarejše krajane, ki štejejo 90 let in več. V času, ki je namenjen obiskom, obiskani večkrat povprašajo po kakšen znancu, znanki, za katerega poveva, da ga tudi greva obiskat. Ob tem se marsikateremu obrazu zariše prav poseben nasmeh in je izrečena prošnja, naj preneseva pozdrave.

 

Prav ti obiski ob novem letu so nam dajali spodbudo, da organiziramo srečanje, z namenom, da se podružijo in  srečajo prijatelji, znanci.

 

Odločili smo se, da naše najstarejše krajanke in krajane povabimo v času, ko KS Vojnik praznuje svoj krajevni praznik. V tem času se dogajajo številne prireditve, ki jih prirejajo številna pridna in delovna društva v našem kraju, katerih člani so ali pa so bili tudi mnogi izmed njih.

.

V času svojega aktivnega obdobja so s svojim delom doma ali v skupnosti pripomogli, da je naša skupnost zmogla doseči razvoj, saj brez dobrih in zdravih korenin nobeno drevo ne more imeti košate in cvetoče krošnje. Za to smo jim hvaležni. 

 

Lep sončen torkov dan je bil namenjen praznovanju, druženju, sproščenemu klepetu, obujanju spominov ter

obnavljanju znanstev. Z nastopi v kulturnem programu pa so ga polepšali pevčki Vrtca Mavrica, plesalci folklorne skupine OŠ Vojnik in dramski krožek razredne stopnje OŠ Vojnik.

 

Za pogostitev je poskrbela KS Vojnik s hrano Gostišča Hrovat, nagrajenim vinom Mirana Kovača, pridne gospodinje Društva kmetic Meta pa so spekle dišeč kruh in okusno pecivo in skupaj s člani sveta KS poskrbele, da so bili vsi lepo postreženi.

 

Najstarejši krajanki, ki se je udeležila srečanja, smo podarili šopek. Prav poseben šopek pa so predstavljali vsi udeleženci srečanj. Sproščen klepet z njimi in korajžen stisk roke ob zaključku so nam dali spodbudo, da drugo leto  ponovno organiziramo srečanje, za katerega upamo, da se bodo lahko nanj odzvali tudi tisti, ki se letošnjega srečanja niso mogli udeležiti.

                                                                       Lidija Eler Jazbinšek

                                                                      FOTO: Jure VOVK                

  

 

Oglejte si tudi