Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

V marcu na vojniških tleh prvo tekmovanje v judu za otroke

V soboto, 28. marca 2015, je v telovadnici Osnovne šole Vojnik potekalo prvo tekmovanje v judu za otroke, stare od šest do trinajst let. Tekmovanje je organiziralo Športno društvo judo – Jaka. Na tekmovanju je sodelovalo kar 110 otrok, in sicer iz omenjenega domačega kluba in treh drugih judo klubov: Iva Reya Celje, Velenje in Fudoshin.
»V vseh pogledih je tekmovanje odlično uspelo, kar je dober pokazatelj, da se judo tudi v Vojniku dobro razvija,« je strnil vtise predsednik Peter Bevc. Poudaril je tudi, da se otroci tovrstnih tekem z veseljem udeležijo, saj dobijo vsi medalje in pohvale, kar jim zelo veliko pomeni.

 

»Bistvo našega poslanstva je, da se otroci sploh začnejo ukvarjati s športom. Judo namreč predstavlja dobro popotnico tudi za ukvarjanje z drugimi športi,« še izpostavi Bevc. Vodstvo judo šole sicer predstavljata Peter in Boštjan Bevc. Za sabo imata kopico izkušenj tako s področja tega športa, dela z mladostniki in otroki, trenerstva kot tudi z izobraževalnega in tekmovalnega področja.

 

Tjaša Podergajs

Foto: Arhiv profila Judo-Jaka na Facebooku

Oglejte si tudi