Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Tija Ocvirk: »Atletika je zame nekaj najlepšega!«

Starost: 12 let Klub: Atletski klub Kladivar Celje Trener: Peter Svet Cilji: vsako leto izboljševati osebne rekorde Vzorniki: Usain Bolt, Allyson Felix in David Rudisha Hobiji: smučanje, drsanje, tenis, tek na smučeh, plavanje Sanjsko potovanje: Jamajka


Vidnejši rezultati 2012:

-          najboljši rezultat sezone v teku na 600 m U14 na Mitingu celjskih knezov v Celju,

-          državna prvakinja z ekipo Atletskega kluba Kladivar Celje v teku na 4 x 200 m v Velenju,

-          2. mesto v teku na 300 m na državnem ekipnem šolskem prvenstvu v Slovenj Gradcu,

-          1. mesto na šolskem odprtem prvenstvu v uličnih tekih na 1000 m v Žalcu.

 

Tija Ocvirk je osnovnošolka iz Vojnika. Prihaja iz športne družine, zato je povsem razumljivo, da se že od malih nog aktivno ukvarja s športom. »Izbrala sem si kraljico športa, atletiko,« ponosno pove. Pri petih letih je začela obiskovati Atletsko šolo Kladivar, z aktivnimi treningi pa je pričela lansko leto. Trenutno trenira 3-krat na teden, ob sobotah in nedeljah ima tekme, med tednom se udeležuje tudi šolskih tekem. Njena paradna disciplina je tek na 300 metrov in 600 metrov, tekmuje pa tudi v ostalih disciplinah – v teku na 60, 200 in 1000 metrov, skoku v daljino, v metu vortexa …). Športne priprave ima dvakrat na leto, februarja in maja. Že zelo zgodaj se je začela udeleževati raznih uličnih tekov po vsej Sloveniji. Na enem izmed njih, ko je imela 6 let, jo je lokalni novinar vprašal, kaj ji pomeni atletika, in Tija je odgovorila takole: »Atletika je zame nekaj najlepšega!« nasmejano pove. Do lanskega leta je trenirala pri Tini Jurčak, kjer je dobila pravo atletsko popotnico za nadaljnje treniranje. Vesela je tudi, da jo vseskozi podpirata tudi njena starša, kar zelo ceni in spoštuje. Tijina babica je bila celo prvakinja bivše Jugoslavije v teku na 800 metrov. »Športnica sem od nog do glave. Želim si, da bom presegla rezultate moje babice, naredila še kakšen dober rezultat in pridno trenirala brez poškodb!« zaključi.

Tija je sicer marljiva najstnica, odličnjakinja, katere želja je, da se po končani osnovni šoli vpiše na eno izmed celjskih gimnazij. V prostem času rada poje, pleše in se druži s prijatelji.

 

Tjaša Podergajs

 

Foto2_Tija Ocvirk

 

Oglejte si tudi