Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Saša si želi preboja med najboljše alpske smučarke

Obetavna smučarka, dvajsetletna Saša Brezovnik, o kateri smo že večkrat poročali tudi v našem glasilu, ima za naslednjo sezono jasno zastavljene cilje – doseči oder za zmagovalce na evropskem pokalu, izboljšati točke FIS in se na podlagi dobrih uspehov uvrstiti na tekme svetovnega pokala.
Vedno višji cilji so rezultat uspešno zaključenih preteklih sezon. Frankolovčanka je v lanski sezoni osvojila deveto mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu na Norveškem, kar nekajkrat pa se je uvrstila tudi na oder za zmagovalce na mednarodnih tekmah FIS ter osvojila osemkrat prvo mesto, štirikrat drugo mesto in enkrat tretje mesto. Da bo bera polna, je Saša na državnem prvenstvu starejših mladink razveseljevala tudi s prvim mestom v veleslalomu, superveleslalomu, smuku in v superkombinaciji. Odlično pa se je odrezala tudi na državnem prvenstvu članic, kjer je osvojila drugo mesto v slalomu, superveleslalomu in alpski kombinaciji ter tretje mesto v smuku in superkombinaciji.

 

»V zadnjem mesecu je moje smučanje malo na strani, saj si želim zaključiti šolanje na I. gimnaziji v Celju. Potem pa se želim vpisati na Fakulteto za šport v Ljubljani,« odgovori na vprašanje, kaj trenutno počne. Alpska smučarka si je letos nabirala izkušnje tudi na 51. tekmovanju Zlata lisica, za naslednjo sezono pa že nestrpno pričakuje odločitev Smučarske zveze Slovenije, v kateri ekipi bo nastopala.

 

Tjaša Podergajs

Foto: osebni arhiv

 

Oglejte si tudi