Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Prvi zimski nogometni turnir mlajših selekcij v Vojniku

V soboto, 15., in v nedeljo, 16. februarja 2014, se je v novi telovadnici Osnovne šole Vojnik pod okriljem Nogometnega kluba Vojnik odvijal izjemen športni dogodek.
Od zgodnjih jutranjih pa vse do večernih ur se je v 2 dneh za žogo podilo kar 260 otrok, starih od 7 do 13 let. Z veliko truda pri organizaciji te nogometne prireditve nam je v Vojnik uspelo povabiti ekipe nogometnih šol iz gorenjskega, koroškega, podravskega in zgornjesavinjskega okoliša ter, jasno, ekipe iz ožje okolice. Z užitkom smo lahko spremljali male nogometne vituoze, ki so na igrišču prekrasne telovadnice prikazali izredne predstave. Naj omenimo, da so nastopale ekipe Celja, Kranja in ostalih večjih mest, ki sicer igrajo na najvišjem nivoju v Sloveniji. V soboto dopoldne so se pomerile ekipe selekcij U-9 in popoldne še U-11. Prehodni pokal sta osvojili ekipi NK Kranj in NK Miklavž. V nedeljo pa so se za odličja pomerili fantje selekcije U-13, kjer smo lahko videli že veliko kombinatorne igre. Dokaj prepričljivo je prvo mesto in s tem prehodni pokal osvojila ekipa NK Šmartno ob Paki. Da se v žaru borbe niso začeli oglašati želodčki, so se tako otroci in spremljevalci okrepčali s hrano in pijačo. V dveh dneh se je tako odigralo kar 61 tekem, našteli pa smo tudi preko 500 obiskovalcev.

Starši, sorodniki, prijatelji ter ostali ljubitelji nogometa so z glasnim navijanjem bodrili svoje nogometaše. Vzdušje je bilo izjemno. Ob odhodu smo udeležence naključno povprašali za mnenje in ugotovili, da so bili z organizacijo in pogoji za igro vsi izredno zadovoljni. Turnirja se je udeležil tudi župan občine Vojnik Benedikt Podergajs, ki se je vsem obiskovalcem in športnim udeležencem zahvalil, da so se v tako lepem številu odzvali vabilu Nogometnega kluba Vojnik, ter mladim športnikom zaželel veliko užitka z žogo in obilo športne sreče. Našim fantom se sicer ni uspelo prebiti do najvišjih mest, vendar pa so s srčno borbo dokazali, da se nogometu v Vojniku pišejo boljši časi.   Članom NK Vojnik, ki skrbimo, da bi imeli naši najmlajši čim boljše pogoje za šport, pa to daje še dodatnega elana za podobne podvige in hkrati dobro promocijo občine tudi v bodoče.

 

Simon Šarlah

Foto: Samo Leskošek

Oglejte si tudi