Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pregled dogodkov Športnega društva Frankolovo v letu 2011

Člani Športnega društva Frankolovo smo bili skozi vse leto aktivni v okviru svoje dejavnosti. Organizirali in izvedli smo številne športne dogodke, pa tudi drugih oblik druženja ni manjkalo.
V aprilu smo s prvim kolom tudi uradno začeli z novoustanovljeno nogometno ligo Frankolovo, na pobudo ekipe Legend. V njej je igralo pet ekip, vse z območja KS Frankolovo. Tekme so potekale čez celo pomlad, ob torkih zvečer pod žarometi na igrišču v graščinskem parku. Ligo je osvojila ekipa Econ Partizani. Naj strelec je postal Denis Srebot, za najboljšega vratarja pa je bil izbran Kristjan Hrustelj.

 

V začetku maja smo imeli dve delovni akciji, v katerih smo čistili okolico igrišča, barvali klopi in utrjevali teren za brunarico.

 

14. maja je namizno-teniška sekcija organizirala odmeven Tradicionalni turnir v namiznem tenisu za moške v večnamenski telovadnici OŠ Frankolovo, v okviru krajevnega praznika in akcije Veter v laseh. Letos so imeli pravico nastopa tudi registrirani igralci. Prvič se je izvedlo tekmovanje v dvojicah, novost pa so bile tudi denarne nagrade za najboljše. V kategoriji do 50 let je slavil Dejan Fridrih, nad 50 let Gorazd Štor, v dvojicah pa sta zmagala Ivana in Ivan Zera. Veseli nas, da se je turnirja udeležilo kar 33 tekmovalcev iz vse Slovenije, tudi trenutno nekaj najboljših z ˝računalniške˝ lige (državne lige za rekreativce).

 

28. maja smo organizirali Tradicionalni osnovnošolski turnir v okviru akcije Veter v laseh. V lepem sončnem vremenu smo spremljali prave derbije med ekipami Zelenih strel, Črne Španije, Slovenije in Barcelone. Glasno je zanje navijalo tudi nekaj staršev igralcev in igralk. Prvo mesto je po zmagi nad Zelenimi strelami v velikem finalu osvojila Barcelona. Črna Španija pa je v zanimivi tekmi za tretje mesto ugnala Slovenijo.

 

V juniju so se na Tradicionalnem članskem nogometnem turnirju pomerile ekipe za pokal KS Frankolovo, v okviru krajevnega praznika in akcije Veter v laseh. Prijavljenih ekip  je bilo letos nekaj manj kot prejšnja leta, so pa zato na njem premierno nastopili tudi osnovnošolci s svojo zasedbo. Turnir je osvojila ekipa Frankolovo, pred Legendami in Mladimi Šampioni na tretjem mestu.

 

V poletnih mesecih smo se na ponovno odprtem bazenu Frankolovo predajali plavalnim užitkom in igrali odbojko na mivki, kar je s prevzemom bazena v upravljanje omogočilo Mladinsko društvo Frankolovo.

 

V oktobru smo pripravili še Jesenski osnovnošolski turnir. Sodelovale so ekipe: Črne strele, Črni blisk, Črni vragi in Partizani. Tekmovanje se je zaključilo z zmago Partizanov. Na isti dan pa je bila zvečer pod žarometi odigrana, zdaj že tradicionalna, tekma med mladimi in malo starejšimi, starimi nad 35 let. Na tekmi med različnimi generacijami so mladi dokazali, da so trenutno težko premagljivi in zmagali z 12:1. Sodelovali pa smo tudi na 2. Memorialu Davida Pinterja v malem nogometu, ki sta ga organizirala naša člana Robert Javornik in Blaž Jošt.

 

V hladnih jesenskih dnevih in v zimskem času se športnih aktivnosti udeležujemo v telovadnici OŠ Frankolovo, kjer poteka rekreacija v košarki in nogometu (v dveh tedenskih terminih), po dogovoru tudi v namiznem tenisu.

 

Letos so nam finančno ali v materialu in delu  priskočili na pomoč naslednji sponzorji: Leopold Lampret, s.p., KS Frankolovo, Dnevni bar Jack - ARBAS, d.o.o., Gostišče Turist - FOŠT, d.o.o. Za namizno-teniški turnir pa so mize in pregrade posodili: PGD Frankolovo, Edi Ravnjak, ŠD Gaberje, Peter Žurej, Valter Robič, Leon Ramšak in Milan Tasić. Vsem se iskreno zahvaljujemo!

 

Več o nas in športnih dogodkih, ki jih organiziramo, si lahko preberete na spletnem portalu: www.frankolovo.si, pod rubriko šport. Najdete pa nas tudi na facebook-u.

 

V letu, ki je pred nami, želimo vsem obilo športnih užitkov!

 

                                                                                                                                           Za ŠDF: Primož Pinter

Oglejte si tudi