Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Novoletni dan vojniške košarke

V soboto, 4. 1. 2013, je v prekrasni novi športni dvorani OŠ Vojnik pod okriljem Košarkarskega kluba Vojnik potekalo božično-novoletno košarkarsko druženje vseh mladih igralcev in igralk ter njihovih staršev, sorodnikov, prijateljev in podpornikov.
Dogajanje se je pričelo že kmalu po poldnevu s tekmo mešanih ekip starejših dečkov in deklic (U-14), sledil je obračun mešanih ekip mlajših dečkov in deklic (U-12), za tem je so nastopile mamice, tetke in sestre, ki so se pomerile z mešano selekcijo deklic (U-12 in U-14). Po začetnih tekmah se je predstavila akrobatska skupina, ki je ob spremljanju glasbe  prikazala atraktiven »šov« zabijanja. Med prekinitvijo je dobil besedo tudi predsednik kluba Marjan Oprčkal, ki je v svojem govoru na kratko predstavil zgodovino in dosedanje dosežke kluba. Ob tem pa se tudi zahvalil vsem dosedanjih sodelavcem - trenerjem za delovno vnemo v preteklih letih, dosedanjim sponzorjem, predvsem Občini Vojnik, in pa vsem, ki kakorkoli pomagajo in so pomagali pri delu v klubu.                  

Že nekaj trenutkov za tem so na parketu svoje spretnosti in razkošen talent prikazali še naši najmlajši člani (letnik 2005, 2006, 2007 in še mlajši), ki obiskujejo šolo košarke. Sledila je tekma selekcij starejših dečkov (U-14) in kadetov (U-16) proti njihovim staršem, stricem in dedkom, še kasneje se je predstavila mladinska ekipa (U-18), ki se je pomerila proti trenerjem in sodnikom. Po tej tekmi je sledil še vrhunec večera, na vrsto je namreč prišla večerna tekma med aktualno člansko ekipo KK Vojnik in zasedbo Vojniških zvezd, ki so jo sestavljali igralci, ki so od same ustanovitve za obdobje več kot deset let uspešno zastopali barve kluba. Med četrtinami tekme zvezd sta se med sabo pomerili tudi selekciji najmlajših dečkov in deklic (U-10). Vse skupaj je sodelovalo več kot 150 igralcev in igralk, na tribunah pa še dvakrat toliko gledalcev, na kar smo v klubu izredno ponosni, hkrati pa je to dejstvo, ki kaže, da smo na pravi poti in nas še dodatno motivira za nadaljnje delo.

Tekom celotnega dneva je potekal tudi srečelov, katerega izkupiček bo namenjen nakupu športnih pripomočkov za dvig kakovosti dela z mladimi košarkarji. Ob tem je vredno poudariti, da so bile glavna nagrada srečelova kar 7-dnevne počitnice za družino v Hotelu Rogla. Pripravili smo tudi presenečenje za najmlajše, obiskala jih je namreč maskota letošnjega Evropskega prvenstva v Sloveniji, Lipko. Da pa ta čas ne bi preveč trpeli želodčki, je bila za vse prisotne s pomočjo staršev otrok pripravljena tudi pogostitev z domačimi dobrotami in pijačo.

 

Grega O.

Oglejte si tudi