Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Mladi v planinskem raju

V soboto, 4. maja, se je skupina 17 mladih Vojničanov in Novocrkolanov odpravila na enodnevni pohod oziroma izlet v planine, za končni cilj pa si je izbrala hrib Dobrča (1634 m), ki se zemljepisno navadno prišteva h Karavankam.

Z idejo o ciljnem vrhu so prišli na plan mladi člani Planinskega društva Vojnik, skrbno pa sta si predhodno ogledala in naštudirala pot naša vodiča Tilen Podergajs in Klemen Štante. V povezavi s člani Mladinskega društva Nova Cerkev in prijatelji iz Nove Cerkve pa se je tako dokončno oblikovala ideja, da se nekam skupaj odpravimo. »Kam? Nazaj v planinski raj!« kot smo ta veseli dogodek poimenovali organizatorji.

 

Tako smo ob rani jutranji uri polni energije in nasmejanih obrazov vzpon pričeli v Brezjah pri Tržiču. Pot se je vztrajno nadaljevala po strmini navzgor po senčnem gozdu, tako da smo si nekajkrat privoščili počitek in uživali v prelepih razgledih na globoke doline. Po približno treh urah hoje smo dosegli vrh Dobrče, od koder se nam je odprl lep razgled na Karavanke in Kamniške Alpe, ki pa so nam ga na trenutke žal pokvarili oblaki. Nazadnje smo se pa spustili še do koče na Dobrči, kjer smo lahko uživali v pestri gostinski ponudbi in prijaznosti gostiteljev ter v pogledu na Bled, Jelovico, Pokljuko in Julijske Alpe. Na našo smolo nam je ta užitek v zadnji uri malo pokvarila toča, ampak občutki so bili kljub temu nepopisni, tako da smo se prijetno utrujeni in razigrani vrnili do postajališča, kjer nas je čakal naš minibus oziroma naš spočit šofer.

 

Na poti domov smo sproščeno pokramljali o prečudovito preživetem dnevu, se zahvalili svojim prijateljem in našim vodičem za trud, dobro voljo in organizacijo ter se dogovorili, da to še zdaleč ni zadnja takšna skupna dogodivščina mladih v naši občini. Še naprej se bomo povezovali in družili z namenom, da koristno in prijetno izkoriščamo svoj prosti čas, pri tem pa raziskujemo lepote slovenskega visokogorja.

 

                                                                                                                           Natalija Hudin

Oglejte si tudi