Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Memorial Davida Pinterja

Na eno septembrskih sobot se je na graščinskem igrišču na Frankolovem odvijal nogometni turnir – Memorial Davida Pinterja. Spomnimo, da je mlademu Davidu, sicer vnetemu športniku, pred 6 leti prometna nesreča prekinila življenjsko pot. Njegovi sovrstniki in prijatelji so se takrat odločili, da bodo njemu v spomin vsako leto prirejali nogometni turnir.
Letošnji je bil že 5. po vrsti. Udeleženci turnirja, organizatorji in Davidovi sorodniki so se pred začetkom turnirja ob grobu poklonili Davidovemu spominu, predsednik KS Frankolovo Dušan Horvat in župan občine Vojnik Beno Podergajs pa sta z nagovori obudila spomin na prerano umrlega sokrajana.

 

V predtekmovalnem delu turnirja sta se med seboj pomerili dve ekipi OŠ Frankolovo, v eni od njih je nastopil tudi Davidov sin Žan, zdaj že 10-letni nogometni navdušenec. V rednem delu turnirja je sodelovalo 6 ekip: Frankolywood, Picerija Limbo, Partizani, Starine, Oktoberfest in Pinterji. Najboljše tri so si priborile pokale, teh pa sta bili deležni tudi obe osnovnošolski ekipi. Organizatorji turnirja, Blaž Jošt, ŠD Frankolovo in Robi Javornik, so poleg športnega dela turnirja priskrbeli tudi za okrepčilo, ki so ga vsem udeležencem turnirja postregle prijazne mladenke. Naklonjenost turnirju so s svojimi donacijami in pomočjo izkazali: KOVA, d. o. o., Celje, Gostišče Turist Frankolovo, domača društva (športno, gasilsko in mladinsko), KS Frankolovo, Picerija Limbo, Cvetlično‑darilni butik Darja, Miran Skutnik, s. p., Svečarstvo Lesk, d. o. o., Bar Jack Frankolovo in Občina Vojnik, za dobro slišnost in glasbo pa je poskrbel Primož Pinter. V imenu organizatorjev in družine Pinter vsem iskrena HVALA!

 

Prireditev je prisotne povezala v veliko športno družino, ki so jo organizatorji oblekli v majice z napisom »5. MEMORIAL DAVIDA PINTERJA«. Za posebno srčnost in simboliko je poskrbela tretjeuvrščena ekipa, ki je svoj pokal predala malemu Žanu in s tem ponazorila, da je Davidov športni duh kljub kruti usodi med prijatelji še vedno živ.

 

                                                               Sonja Jakop  

Oglejte si tudi