Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Iz Kanade prinesli twirlinško zlato

V soboto, 15. avgusta 2015, sta se Eva Mlakar s Frankolovega in Nuša Detiček iz Slovenske Bistrice v spremstvu trenerke Nastje Keršič vrnili iz Kanade, kjer so se udeležile svetovnega pokala v twirlingu. S seboj sta prinesli zlato medaljo. Nuša in Eva trenirata v »Twirling in mažoretnem klubu Pet elementov« iz Slovenske Bistrice pod okriljem trenerke Nastje Keršič.
Kot vsako leto je tudi letos potekalo državno prvenstvo, ki ga organizira Mažoretna in twirling zveza Slovenije. Državno prvenstvo je potekalo v Mariboru meseca aprila. Na podlagi rezultatov, ki so jih tekmovalci dosegli, so se nekateri uvrstili na evropsko prvenstvo, ki je bilo julija v Mariboru, in tudi na svetovni pokal WBTF (World Baton Twirling Federation), ki je letošnje leto potekal od 5. do 9. avgusta 2015 v Abbotsfordu v Kanadi. Svetovnega pokala se je udeležilo 12 tekmovalcev iz Slovenije v spremstvu trenerjev in vodstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Tekmovali so v naslednjih kategorijah: solo, solo dve palici in artistictwirl. Na tekmovanju je sodelovalo 14 držav. 
 
Eva Mlakar je bila v kategoriji solo A junior peta od skupno 22 tekmovalcev. Nuša Detiček je bila v kategoriji solo B junior osma od skupno 29 tekmovalcev. Eva in Nuša sta v kategoriji artistic par B junior osvojili zlato medaljo od skupaj 14 parov. Zaradi teh izjemnih dosežkov so jima starši, prijatelji in znanci pripravili presenečenje – sprejem, ki je bil v soboto, 15. avgusta 2015, na parkirišču pri Intersparu v Slovenski Bistrici – kamor sta pripotovali po naporni poti in kjer naj bi ju čakali starši. Zbralo se je približno 80 ljudi. Ob njunem prihodu se je zaslišal glas harmonike. Sledile so številne čestitke in zahvale, ki so se zaključile z zdravico. Druženje se je nadaljevalo ob prijetni glasbi, kramljanju in okušanju dobrot, ki so jih pripravili njuni domači.

 

Eva Mlakar se je udeležila tudi evropskega prvenstva v twirlingu (Eurotwirl 2015), ki je letos potekalo od 6. do 12. julija v Mariboru. Tekmovala je v kategoriji freestyle junior v konkurenci 47 tekmovalk. Uvrstila se je v polfinale na odlično 13. mesto, vendar tekmovanja žal zaradi bolezni ni mogla nadaljevati. Da bi uspeli, moramo biti pripravljeni zgrabiti priložnost, ki se pojavi. Zapomniti si moramo, da se štiri stvari nikoli ne vrnejo: izgovorjena beseda, izstreljena puščica, življenje, ki je minilo, in zamujena priložnost. Nastja, Eva in Nuša! Dokazale ste, da vam je uspelo zgrabiti priložnost ob pravem času. 

 

Mojca Keblič

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi