Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Gregor Fink:»Nogomet je moja služba in hkrati hobi!«

Starost: 29 let; Klub: Nogometni klub Zavrč (NK Zavrč); Trener: Viktor Trenevski; Cilji: čim boljša uvrstitev v 1. slovenski nogometni ligi in zagotovitev prestopa v tujino; Vzorniki: Oliver Kahn in Gianluigi Buffon; Hobiji: gledanje filmov, igranje tenisa in druženje s prijatelji; Sanjsko potovanje: otok Bali; Vidnejši rezultati: član slovenske nogometne reprezentance U-20 in U-21 v sezoni 2004/2005/2006, osvojitev naslova pokalnih zmagovalcev z ekipo NK Celje Publikum v sezoni 2005/2006, uvrstitev v 1. slovensko nogometno ligo z NK Olimpija Ljubljana v sezoni 2008/2009, uvrstitev v 1. slovensko nogometno ligo z NK Zavrč v sezoni 2013/2014, osvojitev 3. mesta z NK Zavrč v 1. slovenski nogometni ligi v sezoni 2013/2014.
Gregor Fink iz Frankolovega se je že pri osmih letih navdušil nad nogometom. »Oče in stari oče sta glavna krivca, da sem se s to popularno moštveno igro pričel ukvarjati že zelo zgodaj. Prvih nogometnih veščin so me učili v Nogometnem klubu Dravinja v Slovenskih Konjicah,« pove zgovoren nogometni vratar, ki je osnovno šolo obiskoval v Frankolovem, nato pa šolanje zaključil na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju.

 

Za Gregorjem Finkom je že pestra nogometna kariera. Bil je član vseh mlajših selekcij, najprej član NK Dravinja, pri 19. letih pa je prestopil v NK Celje Publikum. »V tem obdobju sem se znašel tudi na seznamu reprezentance U-20 in U-21. Nato sem se zopet vrnil h Konjičanom, kasneje pa še k ljubljanski Olimpiji, ki se je ponovno postavljala na noge,« na kratko oriše svojo pot, ki se je nadaljevala še v NK Drava Ptuj, NK CM Celje in v Rudarju Velenje. »Sedaj sem v NK Zavrč, s katerim imam sklenjeno triletno pogodbo, ki se mi izteče čez leto in pol. V Zavrču me vsi zelo podpirajo in verjamejo v moje sposobnosti.« Pred nogometom je Gregor večino prostega časa igral odbojko in t. i. igro med dvema ognjema. »Z odbojko sem veliko pridobil. Mnogo odbojkarskih spretnosti sem kasneje izkoristil pri branjenju nogometne mreže. Ko je v NK Dravinja zbolel vratar, sem se trenerju ponudil, da ga bom nadomestil. Tako se je začela moja vratarska pot.«

 

Čuvaj mreže je od svojega 18 leta poklicni nogometaš. »Nogomet je moja služba in hkrati hobi. Delam to, kar sem si vedno želel,« poudari. Treninge ima vsak dan, velikokrat tudi dvakrat na dan. Treningi se tudi zelo razlikujejo, saj je pozicija vratarja nekoliko drugačna od ostalih. »Pred tekmami sem vedno zelo skoncentriran. Niti pomislim ne, da bi morda večer pred tekmo šel spat zelo pozno ali pa s prijatelji na kakšno večerno zabavo. Moje misli so takrat usmerjene zgolj in samo v igro.« V sedanji ekipi je zelo močna konkurenca, saj so trenutno trije vratarji, nekaj je tudi Hrvatov. »Trenutno sem v dobri formi, ki se še dviguje, tako da sem zadovoljen. Še bolj pa sem vesel, da v klubu dobro delujemo kot celota. Smo v dobrem ritmu, dosegamo dobre rezultate in smo v vrhu lestvice," doda visoki vratar, ki je navdušen navijač slovenske nogometne reprezentance in italijanskega kluba AC Milan. Gregor si v prihodnje želi ustvariti družino, s svojim dekletom še več potovati in pa trenirati mlade vratarje, kar se že dogovarja. Kolikor mu čas dopušča pomaga voditi tudi domačo restavracijo.

 

»Tekme med Zavrčom in Mariborom v sezoni 2012/2013 so se udeležili tudi Frankolovčani. Cel avtobus jih je prišlo. Bil sem izjemno vesel in ponosen, ko so strastno navijali za moj klub. Skupaj smo se veselili izjemne zmage,« opiše dogodek, ki se ga z veseljem spominja. »Podpirajo me starši, dekle, najbližji, sokrajani, klub, Mladinsko društvo Frankolovo in drugi, kar je res enkratno. Brez njih moja športna kariera ne bi bila takšna kot je.« Gregor se s posebnimi občutki spominja tudi časov, ko je bil član slovenske reprezentance U-20 in U-21, kjer se je spoprijateljil z mnogimi znanimi slovenskimi nogometaši - Valterjem Birso, Zlatkom Dedićem, Samirjem Handanovićem, Bojanom Jokićem in drugimi. Z mnogimi še vedno ohranja vezi, na kar je zelo ponosen.

 

Tjaša Podergajs

Foto: www.prvaliga.si in www.snportal.si

 

Oglejte si tudi