Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Frankolovčanke v twirlingu med najuspešnejšimi

Letos je potekalo že 16. državno prvenstvo v twirlingu, ki ga organizira Mažoretna in twirling zveza Slovenije, članica Svetovne twirling organizacije. Finalno tekmovanje je potekalo 23. in 24. aprila v Kranju.
Udeležila so se ga tudi dekleta iz naše občine: Eva Mlakar, Maša Trobiš, Pia Stermecki in Kaja Senegačnik. Vse prihajajo s Frankolovega in trenirajo v Twirling in mažoretnem klubu 5 elementov, s sedežem v Slovenski Bistrici, pod budnim očesom skrbne in vedno bolj uspešne trenerke Nastje Keršič. Svoje izkušnje pridobivajo v različnih telovadnicah (OŠ Antona Bezenška Frankolovo, Športna dvorana Vojnik, POŠ Nova Cerkev, OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, OŠ Anice Černejeve Makole, Športna dvorana Podčetrtek), kjer prebijejo veliko ur na teden. Na državnem prvenstvu so se predstavile s programi solo in freestyle, kjer nastopajo kot posameznice – v različnih nivojih. Nastopile pa so tudi v parih in se prav tako odlično uvrstile.

Vsa njihova vztrajnost, potrpežljivost in veselje do njihovega športa so bili poplačani z zavidljivimi rezultati, ki so jih dosegle na državnem nivoju.

SOLO B JUNIOR: 2. mesto – Maša Trobiš
SOLO A JUNIOR: 1. mesto – Eva Mlakar
FREESTYLE B JUNIOR: 5. mesto – Maša Trobiš, 7. mesto – Kaja Senegačnik, 8. mesto – Pia Stermecki

FREESTYLE ELITE JUNIOR: 1. mesto – Eva Mlakar
PAR B JUNIOR: 1. mesto – Maša Trobiš in Jona Šalabalija, 4. mesto – Kaja Senegačnik in Pia Stermecki
PAR A + ELITE JUNIOR: Samo ocenitev in dosežene najvišje ocene v kategoriji – Eva Mlakar in Nuša Detiček

S takšnimi uvrstitvami sta si Eva Mlakar in Maša Trobiš prislužili tekmovanje na evropskem pokalu, ki bo letos potekalo v Franciji, Eva Mlakar pa tudi na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Bravo dekleta, bodite vztrajna še naprej!


Lidija Eler Jazbinšek
Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi