Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

1. Vojniški krog

Ustanovili smo Športno-rekreativno društvo Sokol Vojnik. O tovrstnem društvu smo nekateri razmišljali že dalj časa, končna ideja pa je padla na letošnjem kraškem maratonu v Sežani, ko sva se približno na sredi teka srečala s Tomažem.

Predlog je sprejel in čez poletne počitnice smo skupaj s prvimi člani in soustanovitelji zadevo pripeljali do registracije društva.

Veliko Vojničanov samostojno teče, kolesari, hodi, se tako ali drugače rekreira, kar je zelo pohvalno. Namen našega delovanja je združevati podobno misleče ljubitelje gibanja, jim nuditi ustrezno strokovno podporo pri vadbi, tako za začetnike, kot tiste, ki že tečemo na krajših ali daljših tekih. Skupinska in dobro organizirana vadba je tudi bolj prijetna in vodi k hitrejšemu napredku in boljšim rezultatom.

Vadbo začenjamo s tekaško sekcijo, pozneje pa bomo po potrebi dodajali še npr. kolesarsko, pohodniško, plavalno, triatlonsko ali še kakšno drugo športno dejavnost. Veseli bomo, če se nam bodo pridružile tudi družine z otroki. Organizirano se bomo udeleževali tekaških in drugih prireditev po naši lepi deželici, kot tudi v tujini.

Namen sokolskega društva je, da tako otroke v vrtcu, šoli in mladostnike v srednji šoli ter odrasle občane spodbudimo k čim pogostejšemu gibanju in športni aktivnosti v naravi. Za zdaj bo potekala vadba za odrasle vsak četrtek ob 18. uri. Zberemo se v parku ob reki Hudinji v centru Vojnika. Prav tako pa si želimo v Vrtec Vojnik vpeljati vsestransko športno vadbo za predšolske otroke stare od 3-6 let ter otroke prve in druge triade v osnovni šoli. Želimo si, da bi čim več otrok in mladostnikov preko igre, zabave in druženja z vrstniki spoznali in vzljubiti športne dejavnosti ter da bi gibanje postalo bistven dejavnik njihovega vsakdana.

Zato ste vsi občani, tako otroci kot odrasli, vabljeni na 1. VOJNIŠKI KROG – tek za vse generacije, ki bo v SOBOTO, 1.oktobra 2011, s startom pred Občino Vojnik. Teki bodo potekali po naslednjem urniku:

-          CICI tek

o   Ob 15. 00 uri za letnik 2004 in mlajši

o   Ob 15.10 uri za letnik 2000 in mlajši

o   Ob 15.20 uri za letnik 1996 in mlajši

-          1. VOJNIŠKI KROG ob 16.00 uri

 

Za več informacij nas lahko kontaktirate po elektronski pošti: srdsokol@gmail.com. Prav tako na našem elektronskem naslovu sprejemamo predprijave za tek. 

 

Lepo vabljeni!

                                                          

Za  Športno-rekreativno društvo Sokol Vojnik

Sara Kokotec in Marjan Videnšek

Oglejte si tudi