Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Vabilo na delavnice CINDI

V Zdravstveni postaji Vojnik - Dobrna bomo v jesenskemu času ponovno pričeli z izvajanjem zdravstveno vzgojnih delavnic.

Delavnice so namenjene vsem odraslim, ki želijo ohraniti, krepiti in izboljšati svoje zdravje. Zdrav način življenja je zelo pomemben za boljše zdravje in za zmanjševanje tveganja za nastanek številnih kroničnih bolezni, kot so bolezni srca in žilja, sladkorna bolezen, nekatera rakava obolenja. Udeleženci delavnic bodo pridobili nova znanja in veščine o tem, kako vplivati na dejavnike tveganja, kot so: zvišan krvni tlak, zvišan holesterol in sladkor v krvi, čezmerna telesna teža in debelost, nezadostna telesna dejavnost, kajenje, tvegano uživanje alkoholnih pijač in stres. Zdravstveno vzgojne delavnice vodijo strokovno usposobljene diplomirane medicinske sestre in diplomirani fizioterapevti v sodelovanju z našimi zdravniki.

 

V Zdravstveni postaji Vojnik - Dobrna izvajamo delavnice "Promocija zdravja in dejavniki tveganja", ki obsegajo:

- tri krajše delavnice:

  1. Zdrav življenjski slog
  2. Telesna zmogljivost s testom hoje
  3. Dejavniki tveganja

- delavnice, na katere vas bo napotil osebni zdravnik:

  1. Zdrava prehrana
  2. Zdravo hujšanje
  3. Telesna dejavnost – gibanje
  4. Da, opuščam kajenje

 

Zdravstveno vzgojne delavnice so za udeležence brezplačne. V kratke delavnice promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga se lahko vključijo vsi, ki želijo pridobiti strokovne informacije o zdravem načinu življenja, v ostale delavnice pa vas bo napotil vaš osebni zdravnik po opravljenem preventivnem pregledu.

 

 

 

Vse dodatne informacije o zdravstveno vzgojnih delavnicah dobite pri svojem osebnem zdravniku in na tel. št.: 780 05 00 ali v patronažni službi Vojnik tel.: 780 05 10  med 7. in 8. uro.

                                                                                                 

                                                                                                Alenka Lončarevič

Oglejte si tudi