Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov 2011 na Frankolovem

Vsak je že kdaj spoznal, da se lahko počuti osamljenega, pozabljenega ... To še toliko bolj občutijo starejši občani. S tem srečanjem smo želeli dokazati, da jih nihče ni pozabil, da se zavedamo, da smo tudi mi na njihovi poti. Zato smo skupaj z Župnijsko Karitas Frankolovo pripravili srečanje starejših občanov v Gostišču Turist na Frankolovem.
Srečanje je bilo v četrtek, 26. maja 2011, na katerega smo povabili 170 naših starejših krajanov, starih nad 70 let. Udeležilo se jih je 50. Prireditev se je pričela s sveto mašo ob 17. uri v cerkvi Svetega Jožefa na Frankolovem. Ob 18. uri pa smo se zbrali v Gostišču Turist na Frankolovem, kjer so otroci OŠ Frankolovo s prisrčnim in duhovitim programom popestrili srečanje.

Prisotne je pozdravi predsednik KS Frankolovo Dušan Horvat ter jim zaželel obilo zdravja z željo, da se prihodnje leto ponovno srečamo. Po pogostitvi je bilo prijetno druženje, katerega je s harmoniko popestrila Marija Mernik. Prepričani smo, da je občanom srečanje ostalo v lepem spominu.

Nastopajočim učencem, pod mentorstvom Leonide Rožanski in Marjana Čretnika, se iskreno zahvaljujemo za lep in prisrčen kulturni program. Hvala tudi vsem članicam Župnijske Karitas Frankolovo, ki so prispevale pecivo za pogostitev.

Posebno pozornost pa smo posvetili prisotnima najstarejšima krajanoma. To sta bila Štefanija Šibanc, ki bo letos dopolnila 85 let in Jožef Gregorc, ki je januarja dopolnil 79 let. Oba sta bila srečanja zelo vesela in sta se zahvalila za pozornost, ki sta jo bila deležna.

Na srečanju smo spoznali, da živijo starostniki v svojem mirnem svetu, ki se razlikuje od mladostne vihravosti. Njihov svet je umirjen, naš pa živahen in zaletav. Spoznavamo, da ima naša plat življenja vendarle nekaj skupnega z njihovo. Vsi cenimo življenje, prijaznost, dobroto … Tako smo se z njimi hitro, dobro in sproščeno ujeli ter sklenili, da bomo ta srečanja še organizirali.

 

Natalija Koštomaj

Oglejte si tudi