Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Spoštovane upokojenke, spoštovani upokojenci in dragi bralci našega glasila »Ogledalo«! Kot bi trenil je minilo tri mesece odkar smo nazadnje prebirali naše glasilo in že je tu novo z novimi novicami. Kot v sami občini je tudi pri nas upokojencih vedno kaj novega. Tako je srečanje za dan žena in materinski dan za nami. Za nami je tudi srečanje starejših nad 80 let, ki je bilo v Socki v nedeljo, 5. junija.

Kar 60 nas je bilo in zbrana družba je bila vesela in zadovoljna. Veseli in srečni so bili vsi prisotni, saj se nekateri niso videli že nekaj let. Prav takšno druženje pa jim omogoča, da se srečajo občani naše občine tudi s tistimi, ki so iz ostalih krajev oz. KS, se pa poznajo še iz mladih let in so jih pota življenja popeljala v drug kraj; spomin na sošolce, prijatelje ali bivše sosede pa je ostal. Da je bilo srečanje popolno so poskrbeli učenci podružnične šole in učiteljice iz Socke z zelo lepim kulturnim programom. Tudi naši pevci so jim zapeli. Za razvedrilo in ples je igral naš harmonikar Herman Felicjan. Ker je bil župan Benedikt Podergajs službeno zadržan, je vse prisotne v njegovem imenu pozdravila predsednica KS Vojnik Lidija Eler-Jazbinšek.

Tudi na izletu smo bili. V torek, 7. junija, smo se odpravili čez mejo v Krapino in od tam v Trakovščane. Imeli smo se zelo lepo in vredno si je bil ogledati oba kraja. Za ogled samega Zagreba nam je zmanjkalo časa, saj se moraš za ogled Krapine in Trakovščanov najaviti, da določijo čas ogleda, pa tudi sam ogled traja kar nekaj časa in smo komaj ujeli pozno kosilo ob 16. uri v Gornji Dubravi.

Ker KS Vojnik praznuje svoj praznik v juniju, je naše društvo - tako kot že nekaj let - tudi letos v počastitev praznika organiziralo tekmovanje. V sredo, 8. junija, je bilo meddruštveno tekmovanje z zračno puško na našem petsteznem strelišču. Tekmovalo je 20 strelcev iz Celja, Dobrne in Vojnika.

Tekmovanje smo imeli tudi v petek, 10. junija. Tudi tokrat smo imeli meddruštveno tekmovanje v kegljanju v počastitev praznika KS Vojnik. Tekma je bila na našem kegljišču v Vojniku. V ruskem kegljanju se je pomerilo kar 40 tekmovalcev iz društev upokojencev iz občin: Celje, Dobrna, Vitanje in Vojnik. Pri obeh tekmovanjih so najboljše ekipe in posamezniki dobili pokale, srečanje pa smo zaključili z malico in klepetom.

Začela se je sezona izletov. Že naslednji izlet je predviden malo na Notranjsko malo na Primorsko. V torek, 5. julija, se bomo odpravili na ogled vojaškega muzeja v Pivko in nato do gradu Prestranek. Kar štiri oglede bomo imeli in med drugim si bomo ogledali farmo, kjer gojijo redko pasmo govedi angus. Na farmi imajo kar 200 glav te pasme. Spotoma bo malica, sledilo bo kosilo na gradu Prestranek.

V kolikor ste zamudili ta dva izleta v tem letu, boste imeli še čas, da ujamete katerega od naslednjih, ki jih pripravljamo v našem društvu. Vse informacije dobite v našem društvu ali pri naših poverjenikih na terenu.

Upokojenke in upokojence vabim, da se nam pridružite tako v društvu, kakor tudi pri naših sekcijah. Z veseljem vas bomo sprejeli pri pevcih, kegljačih, strelcih, pletiljah … In če znate igrati kakšen instrument, vas bosta Rudi in Herman vesela v svoji družbi.

Pridite, pridružite se nam, pridite med znance, prijatelje, spoznajte nove prijatelje in napravite si lepši jutri. Življenje ni večno - je pa z nami lahko veliko lepše.

Hvala ker ste mi prisluhnili in ste se odločili za nekaj lepega.

 

Predsednik DU:

Ivan Robačer

 

 

Oglejte si tudi