Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Zaključni koncert Glasbene šole Mlinar

Glasbena šola Mlinar je imela 16. 6.2012 zaključni koncert, ki se je zgodil v prostorih Kulturnega društva Svoboda, kjer je sicer sedež glasbene šole.

Glasbena šola sicer deluje v več občinah – Celje, Šentjur, Vojnik, Dobrna, Žalec, Laško, od koder tudi prihaja večina učencev. Nastopilo je 20 posameznikov začetnikov, katerim je bil koncert tudi namenjen. Večina je bilo starih od 6 do 15 let, sicer pa se v glasbeni šoli lahko pohvalijo, da se pri njih učijo in so dobrodošle vse generacije, tudi starejši posamezniki, ki jih je ponavadi kar malce strah pričeti z igranjem, češ, kaj pa si bodo mislili ostali. Tako je najstarejši gospod, ki se uči igranja na diatonično harmoniko, star kar 67 let – in gre mu zelo dobro.

Na koncertu so nastopili učenci z diatonično harmoniko in synthesizerjem, vsak s po eno skladbo. Omenjena instrumenta in kitara sta tudi sicer najbolj množično zastopana, sicer pa se v glasbeni šoli lahko naučijo tudi solopetja, igranja bas kitare, klavirja in še mnogih drugih instrumentov.

Najbolj zanimivi so bili nastopi najmlajših posameznikov, ki se učijo komaj nekaj mesecev, saj niso imeli prav nič treme in so odigrali rutinirano in brez napake.

Najpogosteje so bile zaigrane skladbe iz bogate zakladnice narodnih pesmi, tisti malo boljši pa so že zaigrali Čebelice, Ribničana, Nocoj je druga rekla mi … Ves koncert je potekal v domačem vzdušju, povezoval pa ga je vodja glasbene šole Gregor Mlinar, ki je tudi povedal kakšno zanimivost o vsakemu učencu – kot npr. o tistemu, ki prešteje vse traktorje, ki se peljejo mimo okna med vajami.

Ob zaključku koncerta je nekaj besed spregovorila tudi ga. Biserka Klajnšek, predsednica KD Svoboda, ki se je zahvalila za lep koncert in zaželela še veliko dobrih učencev iz glasbene šole.

Sicer pa ima glasbena šola že blizu 100 učencev, v naslednjem šolskem letu pa bodo tudi pričeli z vajami harmonikarskega orkestra, ki bo sestavljen iz mlajših članov glasbene šole.

 

Gregor Mlinar

Oglejte si tudi