Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Zaključna sveta maša vrtca Danijelov levček – enote Vojnik

V torek, 17. 6. 2012, so se ob 16. uri starši, otroci, vzgojitelji in drugi odpravili na prijeten pohod do podružnične cerkve sv. Tomaža, kjer so imeli zaključno druženje in sv. mašo, ki sta jo darovala domači župnik Anton Perger in prijeten gost pater Karel Gržan.
Po prihodu na cilj so se vsi malo odpočili pod najdebelejšim gabrom v Sloveniji, nato so se pripravili na sodelovanje pri sveti maši. Sodelovali so nekateri starši in s svojim lepim petjem otroci starejše skupine ter nekateri mlajši posamezniki. Pozdravila jih je ravnateljica Renata Koštomaj. Lepo sta jih nagovorila oba duhovnika. Pater Gržan je vrtcu prinesel rožo z imenom družinska sreča. Povedal je, da se ta roža težko dobi, da se ne kupi, ampak podarja, da je zelo občutljiva in potrebuje človeško ljubezen. Vse te lastnosti je prenesel na družino, ki prav tako potrebuje družinsko srečo, ki pa jo je treba skrbno negovati. In prav veliko družinske sreče želi vrtcu in vsem družinam.

Ob zaključku maše je prisotne pozdravil namestnik direktorja Jure Levart. Vzgojitelja starejše skupine Miha Hliš in Irena Plohl sta se zahvalila duhovnikoma, vsem sodelavcem, staršem, starim staršem in drugim za dobro sodelovanje. Še posebej slovesno je bilo, ko so se poslovili od tistih otrok, ki bodo v naslednjem šolskem letu postali prvošolčki. Dobili so spominska darila, od gospoda župnika, ki se je staršem zahvalil, da so sprejeli vsa ta otroška življenja, pa sladke dobrote. Druženje, ki je tako za otroke kot starše zelo pomembno, se je še nekaj časa nadaljevalo, solze sreče pa so spremljale zahvalo vzgojiteljema Mihi in Ireni.

 

Milena Jurgec
Foto: Urška Mužar in Irena Plohl

Oglejte si tudi