Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Sodelovanje in razvoj vrtca kot učeče se institucije

V vrtcu je sodelovanje strokovnih delavcev preko različnih oblik sodelovanja zelo pomembno, ker nam omogoča pridobivanje novih znanj in izkušenj. S tem, ko vzgojitelji delimo svoje izkušnje iz oddelka, probleme, s katerimi se srečujemo, ideje in novosti, ki jih vnašamo v svoje delo z drugimi vzgojitelji v organizaciji in tudi izven, imamo možnost osebnostnega in profesionalnega razvoja, kar posledično vodi tudi k razvoju celotnega kolektiva in vrtca kot učeče se institucije.

Sodelovanje oziroma timsko delo ima zelo velik pomen tako za posameznika, tim in vrtec kot celoto. Prednost timskega dela za posameznika pomeni delitev dela, boljšo samopodobo, dobro počutje idr., za tim pomeni sproščeno komunikacijo, večje zaupanje med člani idr., za vrtec kot celoto pa pomeni večjo povezanost vseh zaposlenih. Učinkovitost posameznega tima je odvisna od sodelovanja, medsebojne podpore, prilagodljivosti, komunikacije, zaupanja in motivacije za delo. Se pravi, da je za uspešno timsko delo ključnega pomena kultura in klima vrtca. Tudi v našem vrtcu deluje več različnih timov, ki se med seboj dobro povezujejo. Sodelujoči si med sabo zaupamo, se spodbujamo, prispevamo vsak svoje ideje in predloge, nastale konflikte rešujemo konstruktivno in tako sledimo skupnemu cilju. Kot primer res dobrega sodelovanja v našem vrtcu bi poudarila sodelovanje med strokovnimi aktivi in timom Mreže 2, ki poteka v sodelovanju s Šolo za ravnatelje, kjer je letošnja tema »Ustvarjanje klime za boljše odnose in večje zadovoljstvo sodelavcev«. Vsak posameznik se ima tako možnost dokazati s svojim prispevkom pri izvajanju posamezne naloge. Vodje posameznih aktivov, timov pa se sestanemo pred in po strokovnih aktivih, kjer pripravimo načrt dela, evalvacijo po izvedenih dejavnostih ter plan za naprej. Samo sodelovanje in povezovanje z zunanjim okoljem/drugimi vrtci vodi naš vrtec k izmenjavi izkušenj in širjenju primerov dobre prakse, k iskanju rešitev na različnih področjih ter k ohranjanju kakovosti dela v vrtcu. Da delamo dobro in smo na poti k »odličnosti«, je potrdil Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ), ki je izvedel zunanjo presojo sistema kakovosti v našem vrtcu.

 

Za dobro kulturo in klimo v organizaciji je pomemben predvsem strpen in spoštljiv odnos drug do drugega tudi v času, ko stvari ne potekajo tako, kot bi si želeli. Naj zaključim z mislijo Dalaj Lame: »Kdor ima iskreno in odprto srce, naravno občuti zaupanje vase in se zna ceniti, obenem pa zanj ni razloga, da bi do drugih čutil strah.«

 

Tekst in foto: Sabina Tavzes, vrtec Mavrica Vojnik

 

Oglejte si tudi