Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Mavrični sklad Vrtca Mavrica Vojnik

V našem vrtcu si prizadevamo prepoznati in spodbuditi sposobnosti in interese vseh otrok. Kot spodbujevalci in načrtovalci spodbudnega učnega okolja, ki omogoča otrokovo aktivno vlogo, notranjo motivacijo in raziskovanje z vsemi čutili, smo odgovorni tudi pri izbiri in ponudbi različnih pripomočkov, rekvizitov, didaktičnega materiala ipd., ki zagotavljajo razvojno primerne učne priložnosti.

Da so te pestre, izzivalne in omogočajo še izbiro, sodelovanje …, velikokrat poskrbi Mavrični sklad. Ustanovljen je bil leta 2012 in je sprva z zbranimi sredstvi iz različnih zbiralnih akcij pomagal pri plačilu obogatitvenih dejavnosti vrtca otrokom, katerih družine, zaradi finančnih težav, dodatnih stroškov niso zmogle. Ko smo delovanje razširili z različnimi oblikami iskanja sredstev in materiala, ki ga potrebujemo za svoje ustvarjanje, je začel sklad z akcijami za vse otroke – tako zdaj vsako leto obogati glasbene in športne kotičke, omogoči otrokom ogled posebne predstave, omogoči tudi udeležbo otrok na kakšnih natečajih. V tem letu smo s pomočjo družbe Sklad 05 uredili vse potrebno, da se na račun Mavričnega sklada vrtca lahko nakaže/podari tudi delež dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu. Donacija je za darovalce brezplačna, z njo pa prispevate k obogatitvi življenja vseh naših otrok.


Med starši, starimi starši, prijatelji in znanci je veliko zadovoljnih soustvarjalcev naše zgodbe. Tokrat se obračamo na tiste, ki niste še nikomur namenili svojega deleža dohodnine. Če v nas prepoznate priložnost za tesnejše sodelovanje in želite našo dejavnost podpreti tudi s finančno podporo, vas vabimo, da izpolnite obrazec, ki ga dobite na spletni strani eDavki ali pa zanj pokličete v vrtec – na telefonsko številko 03 780 00 00. Za vsak prispevek vam bomo hvaležni vsi – mali in veliki iz Vrtca Mavrica Vojnik.

 

V letu 2017 naj se vas dotikajo nežne besede, naj vas objemajo mir, ljubezen in sreča. Naj vam leto nakloni toplo ognjišče in priložnosti za smeh v očeh. Želimo, da najdete poti od srca do srca in v sebi negujete iskrenost otroške duše.


Otroci in zaposleni Vrtca Mavrica Vojnik
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi