Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Levček poje in pleše

Glasba je umetnost, pri kateri svoja čustva in ideje izražamo skozi zvoke in ritme. Petje in rajalna igra sta neke vrste komunikacija, s katero se sporazumevamo.
Kombinacija zvokov, petja in plesa odlično stimulira otroške možgane in tako pripomore h kakovostnemu razvoju čustev in intelektualnosti. Ker so otrokom ljudski plesi všeč in radi sodelujejo v plesnih dejavnostih, smo se v vrtcu Danijelov levček odločili, da obogatimo vsakodnevne dejavnosti z ljudskimi plesi. Z Ringa raja se otroci prvič srečajo s plesom v krogu s prijatelji – soplesalci. Pesem ponavljajo znova in znova, dokler malce ne odrastejo in začnejo spoznavati nove rajalne igre, ki od njih zahtevajo še več spretnosti, zbranosti in potrpežljivosti.

Otroci v našem vrtcu so se naučili veliko rajalnih iger, pesmi, ljudskih plesov in iger, s katerimi so se predstavili staršem in drugim povabljenim 14. aprila 2015 v Narodnem domu. Nastopilo je kar sedem skupin s plesi, igrami in igranjem na Orffove instrumente ter trije otroški pevski zbori, saj so se zbrali otroci s svojimi vzgojitelji iz enot Center, Slomšek in Vojnik. Otroci so s ponosom in posebnim žarom v očeh stopali po odrskih deskah, in le redkokateri je v sebi nosil košček sramežljivosti ali strahu, ki pa je hitro skopnel. Starši so jim z veseljem, ponosom in tudi kakšno solzico v očeh navdušeno ploskali. Na koncu je v dvorani iz vseh otroških grl zazvenela še pesem Naš vrtec je domek, saj se v njem velikokrat počutimo kot doma.

Čestitamo vsem pogumnim otrokom, ki so nastopili, njihovim mentorjem in ravnateljici vrtca Renati Koštomaj za strokovnost pri vodenju mentorjev in vso podporo, ki smo je bili deležni vsi, veliki in mali »levčki«.

 

Erika Jus

Oglejte si tudi