Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Čarobni december v Vrtcu Mavrica Vojnik

Mesec, poln pričakovanj, veselja, sreče, daril in iskric v otroških očeh se je za otroke začel nekako takole: »Hi, hi, hi, hi …ha, ha, ha, ha …«. Pričarati otrokom čarobnost in veselje v očeh je nekaj najlepšega in neprecenljivega.

To je vsekakor uspelo strokovnima delavkama Vrtca Mavrica Vojnik, Ireni Fevžer in Tatjani Pinter, ki sta na prav poseben način pripravili zaključek leta za otroke, ki bo za nekatere zadnji v vrtcu, saj bodo prihodnje leto že v šolskih klopeh.

Otroci so najprej spoznali pravljično zgodbo Čarovnice Mice, se vanjo vživeli, se poistovetili z junaki ter doživljali in čarali mogoče in nemogoče. Prav prisrčno si je bilo ogledati njihovo predstavo, kako mali čarovniki in čarovnice čarajo, plešejo, pojejo in rajajo.  Da pa je bilo vse še bolj zanimivo, je bila med njimi kar sama čarovnica Mica, ki je čarala, kuhala čarobni napoj in pekla čarobne palačinke. Resnično je bilo veselo; otroci so z navdušenjem opazovali čarovničine vragolije, seveda pa ni pozabila na darila zanje, katere je spravila kar v velik kovček. Kakšna sreča na obrazih ob odpiranju in gledanju, kaj je začarala! Prepričali smo se, kako preprosti in iskreni so otroci, drobna doživetja jim veliko pomenijo in z drobci  teh doživetij gradijo svojo lepo prihodnost.  Otroci in starši smo preživeli čudovito čarobno popoldne kot uvod v čarobne praznične dni.

Katja Capl

Oglejte si tudi