Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zimska šola v naravi za šestošolce OŠ Vojnik

V ponedeljek, 2. marca 2015, se je za šestošolce OŠ Vojnik začela zimska šola v naravi na Rogli. Vsi učenci smo komaj čakali na ta dogodek, saj smo vedeli, da se bomo v tem tednu vsi naučili veliko novega.
Prispeli smo na Roglo in se naselili v sobe. Kmalu je bila na vrsti prva dejavnost na snegu, to je bilo testiranje na progi Uniorček. Tam so učitelji smučanja testirali naše znanje v dveh vožnjah. Nestrpno smo čakali na večer, ko smo se dogovorili, kako bo potekal teden in v kateri skupini bo kdo. Zvedeli smo, da bomo vsako popoldne po naporni smuki odšli še na eno aktivnost. Čakali so nas adrenalinsko sankanje, plezanje in gledanje filma ter večerne aktivnosti. Teh smo se najbolj razveselili, saj smo imeli spoznavanje Azije, disko in igre v telovadnici. Med tednom smo vedno šli z dopoldanske smuke na kosilo in se pripravili na popoldansko učenje smučanja. Vsi pa smo se najbolj razveselili diska. Tam smo plesali, pili koktajle in sošolcu Maticu pripravili presenečenje, ker je imel rojstni dan. V petek je napočil dan d, saj smo po kosilu odšli na zadnje vaje pred tekmo. Veseli smo bili tudi zato, ker so nas prišli obiskat starši, ki so si lahko ogledali tekmo v veleslalomu na Mašin žagi. Vsak po svoje je pokazal znanje, ki ga je pridobil v šoli v naravi. Nekateri so na začetku tedna prvič stali na smučeh, zadnji dan pa so že smučali. Po končanem smučanju smo se s starši vrnili domov.

 

Tako se je končala naša zadnja šola v naravi na Rogli. Hvaležni smo ravnateljici Olgi Kovač in vsem učiteljem, ki so nas spremljali, da so z nami preživeli naporen teden in nam omogočili prijetna doživetja, predvsem pa napredek v smučanju.

 

Erik Senegačnik, 6. c OŠ Vojnik

 Foto: Arhiv OŠ Vojnik

Oglejte si tudi