Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Tabor za nadarjene učence OŠ Vojnik

Na OŠ Vojnik je že peto leto zapovrstjo potekal dvodnevni tabor za nadarjene učence z naslovom "Brihtne glav'ce".
Letošnji tabor je potekal dva dni, in sicer v torek, 26. 6. 2012, ter sredo, 27. 6. 2012. Udeležilo se ga je 51 učencev, ki so se morali nanj predhodno prijaviti.

Prvi dan smo se z učenci najprej odpravili na pohod k cerkvici sv. Tomaža nad Vojnikom, kjer smo si ogledali novo planinsko kočo ter zanimivo cerkvico iz 1. polovice 19. st, ki so jo zgradili na mestu, kjer je nekoč stal velik grad. 

Po malici pred planinsko kočo smo si ogledali najstarejši gaber v tem delu Evrope, prekrasen pogled na okoliške hribe pa nam je bil še posebej všeč. Po kosilu v šolski jedilnici so se udeleženci tabora udeležili 3 delavnic: ustvarjalne, dramske ter jezikovne, ki so trajale dve šolski uri, vodili pa so jih učitelji naše šole. Po večerji je sledil športni večer, v katerem so se učenci preizkusili v igranju nogometa, speedmintona, tenisa, badmintona ter košarke. V astronomskem večeru so mladi astronomi z velikim zanimanjem s teleskopom opazovali jasno nočno nebo, palnete ter zvezde; navdušenje nad videnim je bilo nepopisno. Ob koncu prvega dne so si pred spanjem po želji ogledali še film in se nato odpravili k zasluženemu počitku.

Sreda je bila namenjena obisku Maribora - letošnje evropske prestolnice kulture. Po prihodu smo si ogledali Slomškov trg, stolno cerkev s Slomškovim grobom, se povzpeli na mogočen zvonik stolnice ter nato za dobri 2 uri obiskali Hišo eksperimentov. Nato smo se podali na Lent ter z občudovanjem in spoštovanjem pogledali najstarejšo vinsko trto na svetu. Sledila je avtobusna vožnja do Hotela Habakuk, kjer smo sedli v gondolo in se popeljali pod oblake. Sprehod do Hotela Bolfenk in kosilo sta bila pika na i drugemu, res zanimivemu dnevu tabora. Po prihodu v dolino smo si privoščili sladoled in se odpeljali v Vojnik. Ob koncu smo prisluhnili še zaključnim besedam vodje tabora, ge. ravnateljici, koordinator tabora, g. Aleš Kolšek, pa je vsem udeležencem podelil posebna priznanja. Zaželeli smo si samo še prijetne počitnice in odšli poletnim radostim naproti. 


Ob koncu samo še iskrena zahvala vsakemu, ki je pripomogel k temu, da bo letošnji tabor "Brihtne glavc'e" tako otrokom kot spremljevalcem ostal v nepozabnem spominu.

Aleš Kolšek 

Oglejte si tudi