Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Otrokom pomagamo kvalitetno preživljati prosti čas!

Začela se je tretja plesna sezona 2011/2012. Staršem in otrokom se zahvaljujem za zaupanje. Ponosni smo na čisto vsak plesni korak, ki ga otroci osvojijo na novo, naj bo velik ali majhen. Za otroka je tisti, ki ga dela srečnega. Veselje je največje takrat, kadar otroci to počnejo z nasmehom in navdihom. Zato se trudimo, da so plesni treningi vedno takšni: nabiti s pozitivno energijo, nasmehom, odlično glasbo in plesno koreografijo.
Poučevanje plesa in organiziranje nastopov ni le naša služba, ampak mnogo, mnogo več. Ples in delo z otroki je naša strast, to nas navdihuje, dviguje in dela srečne. Zato se vam vsem staršem iz srca zahvaljujem, da nam dajete priložnost in privilegij opravljati to delo.

 

Pri nas plešejo predšolski in osnovnošolski otroci.

 

Metuljčki, predšolski otroci, skozi igro spoznavajo prve plesne korake, oponašajo živali, enkrat so slončki, drugič čebelice in metuljčki, poslušajo zvoke narave, čisto narahlo pa jih popeljemo v svet show dance-a. Plesni treningi potekajo v učilnici vrtca na OŠ Vojnik, ob ponedeljkih od 15.30 do 16.15 ure.

 

Osnovnošolci od 1. do 9. razreda bodo plešejo v ritmih hip hop-a, street in show dance-a. Plesni treningi potekajo na OŠ Vojnik (v avli spodnje šole) ob torkih:

1. - 3. razred od 13.30 do 15.00 ure

4. - 6. razred od 15.15 do 16.45 ure

7. - 9. razred od 16.45 do 18.15 ure

 

Treningi so primerni za vse otroke, ki se želijo naučiti hip hop-a, street in show dance-a, ki želijo postati močnejši, razvijati sposobnosti sproščanja domišljije, ustvarjalnosti, vztrajnosti, delovnih navad, sposobnosti koncentracije, izboljšati svoj gibalni, glasbeni in vizualni spomin, razvijati koordinacije pri gibanju, imeti boljši odnos do življenja in veliko nastopati. Namenjeni so tistim, ki si želijo enkrat tedensko v popoldanskih urah plesati. Treninge bodo vodile izkušene plesne učiteljice in koreografinje Mojca Marko, Ana Šikman in Miša Hrabra.

 

NOVOST letošnje sezone je skupina BBD master, to je skupina naših najboljših hip hop plesalcev, ki se bodo čez leto pripravljali na plesna tekmovanja, nastopali bodo na večjih prireditvah, njihovi treningi pa so zahtevnejši in potekajo ob sobotah 2 uri skupaj. Vanjo se lahko priključijo plesalci od 7. razreda dalje, ki imajo veliko motivacije in volje do plesa ter s svojim znanjem še posebej izstopajo.

 

Vsi skupaj, od predšolskih otrok do starejših, bodo s svojim plesnim znanjem svoje starše in sorodnike navdušili na dveh večjih nastopih, prvi bo decembra 2011, drugi junija 2012 ob zaključku plesne sezone.

 

Več kot plešemo, bolje plešemo in raje plešemo!

 

Barbara Felzer

Foto: J. Vovk

Oglejte si tudi