Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Osnovna šola Vojnik sodelovala na natečaju ob 25-letnici samostojne Slovenije

Zavod za šolstvo je povabil osnovne in srednje šole k sodelovanju pri obeleženju 25. obletnice samostojne države z različnimi dejavnostmi v okviru razpisanega natečaja z naslovom Inovativnost in ustvarjalnost mladih za prihodnost domovine.
Naša šola se je nanj prijavila in v okviru tega izpeljala na šoli natečaj »To je in bo moja domovina«, na katerem so sodelovali učenci razredne in predmetne stopnje, s centralne šole in podružnic, z literarnimi besedili, likovnimi in fotografskimi prispevki. Prikazali so svoj odnos do domovine, kako jo vidijo, kakšno si želijo, kaj jim pomeni dom, domači kraj.

Razveselili smo se novice, da je bila OŠ Vojnik izbrana in povabljena tudi k sodelovanju na zaključni prireditvi, ki je bila 3. junija v Ljubljani. Načrtovali in izvedli so likovno delavnico pod mentorstvom g. Dušana Žgajnerja in učenk Veronike Preložnik in Julije Stolec. Izdelali so rojstnodnevno torto, svojo domišljijo in ustvarjalnost pa so mladi udeleženci delavnice izrazili še na izrezanih srčkih in lipovih listih, ki so jih položili poleg izdelane torte. Fotografije si lahko ogledate na šolski spletni strani. Na spletni strani Zavoda za šolstvo je objava našega multimedijskega prispevka.

 

Amalija Kožuh
Foto: arhiv šole

Oglejte si tudi