Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

OŠ Vojnik podeljen certifikat Kakovosti za prihodnost vzgoje in izobraževanja

V četrtek, 5. januarja 2012, se je OŠ Vojnik ob slavnostni podelitvi certifikata pridružila skupini vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki izpolnjujejo zahteve modela Kakovost za prihodnost.
Model Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja - KzP je sistematičen in celovit pristop k vodenju kakovosti v šolstvu.

 

Ravnateljica OŠ Vojnik, Majda  Rojc,  pravi: » Pridobljeni certifikat Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja nam veliko pomeni. Zadnja leta smo se večkrat pogovarjali o tem, kakšna je naša šola, ali smo z njo zadovoljni, smo uspešni.

 

Ker smo na to vprašanje dobivali pritrdilne odgovore, sva se s pomočnico Olgo Kovač začeli ukvarjati z mislijo, da lahko na to vprašanje odgovori le neodvisna institucija. In tako smo se na začetku šolskega leta 2011/12 vključili  v program za pridobitev certifikata. Nalogo vodenja je prevzela Olga Kovač. V ožjem timu - strokovnem aktivu - je sodelovalo šest sodelavk in delo je steklo poglobljeno in s hitrostjo, ki smo ji kar težko sledili.  Članice aktiva so postale vodje krožkov kakovosti in tako se je v neposredno delo vključevalo vedno več kolegov in kolegic.  Nad vsemi pa je ves čas bdela, jih usmerjala in spodbujala, odlična koordinatorica in notranja presojevalka Olga Kovač.

 

Na Miklavževo je bil trud poplačan. Peter Kunc, Marinka Dodič in Marta Licardo, prijazni, a strogi in zahtevni zunanji presojevalci z Inštituta za kakovost in meroslovje, so naše delo pregledali po vsej vertikali in horizontali in njihova ocena  je bila, da si zaslužimo predlog  za podelitev certifikata.»

Ravnateljica, je poudarila, da so za pridobljeni certifikat zaslužni vsi delavci šole, zahvalila pa se je tudi županu in občinski upravi za vsestransko podporo.

 

Prežetost s sledenjem viziji KzP je bilo čutiti  tudi v programu podelitve, v katerem so sodelovali najmlajši vrtca Mavrica, učenci in nekdanji učenci OŠ Vojnik, starši in zaposleni ter člani MPZ KUD France Prešern Vojnik.

 

Prireditev so svojo prisotnostjo počastili številni gostje, med njimi Sonja Zavrl, direktorica SIQ področja Izobraževanje, Sonja Zajc, predstojnica ZŠRS OE Celje, župan Občine Vojnik Benedikt Podergajs, ravnateljica Vrtca Mavrica Zvonka Grum, ravnatelj OŠ Frankolovo Peter Žurej, sodelavci občinske uprave, starši otrok in zaposleni. 

 

Prejeti certifikat potrjuje, da ima OŠ Vojnik vzpostavljen sistem vodenja kakovosti, ki sistematično vodi od vizije do ciljev, da so njene dejavnosti in udeleženci usmerjeni v skupen cilj - sistem nenehnih izboljšav, ki pripomorejo k povečanju zadovoljstva otrok, staršev, zaposlenih in širše družbe.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi