Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

OŠ Antona Bezenška Frankolovo

Frankolovski košarkarji spet uspešni

V sredo, 26. oktobra 2016, je bilo medobčinsko tekmovanje v košarki. Fantje naše šole (devetošolci) so zasedli prvo mesto na medobčinskem predtekmovanju v svoji (c) skupini. Finale področnega predtekmovanja je bilo v četrtek, 27. oktobra, na OŠ Frana Kranjca v Celju, naši učenci so osvojili odlično 2. mesto. Za OŠ Antona Bezenška Frankolovo je to največji uspeh na košarkarskem področju, zato se ponosni veselimo z njimi.

 

Obisk uredništva Novega tednika in Radia Celje

Med počitnicami v petek, 4. novembra 2016, smo Maša Štante, Kaja Senegačnik, Tamara Pinter, Eva Tojnko in Maruša Žerjav obiskale Radio Celje in Novi tednik. Zadržale smo se v studiu, kjer je Maša celo spregovorila nekaj besed v živo po radiu. Izvedele smo pomembne stvari, na katere moraš biti pozoren, predvsem na govor med snemanjem. Govoriti moraš jasno in razločno, okoli tebe pa mora biti tišina. Urednica Novega tednika nam je pokazala ves arhiv izdanih časopisov. V enem izmed njih smo našli celo intervju z našo učiteljico Nino Križanec Rodico, ki so jo predstavili, ker je bila prostovoljka v Ugandi, Afriki, nam pa je organizirala ogled medijske hiše. Dovolili so nam pregledati njihov prostor in njihove pisarne. Tam smo opazile različne slike, pritrjene na stene za nasmeh in pozitivno delo z veliko veselja. Dobile pa smo tudi darilce, ki nas bo vsako jutro ob pitju čaja ali kakava spomnila na naš obisk. Podarili so nam skodelice. Vsem tam, ki so nas lepo sprejeli, se zahvaljujemo in upamo, da bodo tudi oni prebrali naše šolsko spletno glasilo.


Ana Turk osvojila zlato priznanje iz znanja logike

V soboto, 22. oktobra, je potekalo državno tekmovanje iz logike v Grižah. Tekmovanja so se udeležile učenke Kaja Senegačnik, Ana Turk, Saša Sitar in Aneja Matevžič. Najuspešnejša je bila Ana Turk, učenka osmega razreda, ki je osvojila zlato priznanje.

 
Evropski dan jezikov

Evropski dan jezikov praznujemo 26. septembra. Na ta dan na šoli »jezikamo« v tujih jezikih, napišemo tedenski jedilnik v nemščini in angleščini, se pomerimo v lomilcih jezika, se pozdravljamo v tujih jezikih, beremo tujejezične zgodbe ter pripravimo radijsko oddajo v tujem jeziku. Letos smo izdelali tudi tujejezične napise za vrata učilnic. Učenje jezika prinaša korist mladim in starim in nikdar nismo prestari, da bi se učili jezika.

 
Ivan Špeglič, Maruša Žerjav, Kaja Senegačnik, Petra Jager Čakš

 

Oglejte si tudi