Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Novoletne prireditve OŠ Vojnik in njenih podružnic

Decembrske praznične dni na vseh treh podružnicah in matični OŠ Vojnik obogatijo novoletne prireditve. Tudi december 2014 ni bil izjema.
Učenci POŠ Socka so pod mentorstvom svojih učiteljic pripravili glasbeno-plesni dogodek, ovit v tančico skrivnostnosti in modernosti, z naslovom Pravljica za lahko noč in mirne sanje.

V njem jim je celo podnevi uspelo sanjati o nadobudni in navihani Sneguljčici, ki je poznala vse zvijače modernega življenja. Bila je zelo »v easy, ful, kul« deklica, ki je s pomočjo moderne tehnologije postorila vse potrebno: po telefonu je naročila čistilni servis, da je očistil hišo, poklicala dostavo na dom in za vse opravljeno delo sama pobrala zasluge. Palčki so jo zaradi tega seveda oboževali. In potem je bil tu princ. Krasen, malo samovšečen. Sneguljčičina lepota ga je zaslepila. Ni si mogel pomagati, da ne bi naredil »fotke« za Facebook. Prav močna bliskavica je Sneguljčico prebudila iz globokega spanca in ji vdahnila življenje.

V zgodbo se je lepo vključeval pevski zbor, ki je popestril dogajanje na odru. Vanj so že dolga leta vključeni prav vsi učenci podružnične osnovne šole. Kljub plesu, ki je z bučnim ritmom in zanimivimi koraki skoraj vse pustil brez sape, se je bilo vsem »pravljičnim sanjačem« težko prebuditi iz sanj.

»Na koncu smo se tudi učiteljice počutile prav posebno, saj so nam otroci podarili darilca ter se nam v imenu staršev zahvalili za uspešen zaključek leta.« (Maja Drobnič Grosek)

 

Na POŠ Nova Cerkev in POŠ Šmartno v Rožni dolini pa so obudili spomin na preteklost.

V Novi Cerkvi so pokukali v skrivnostno babičino skrinjo, ki jim jo je posodil gospod Oton Samec. Ob njej so se porodili spomini iz starih časov, te pa so predstavili ob plesu, petju, igri in izštevankah. V goste so povabili citrarko, gospo Melito Turnšek, ki je spremljala otroški zborček. Gospod Tine Lesjak pa je raztegnil meh ob otroških ljudskih plesih. Ob zaključku prireditve so gostje lahko pristopili k novoletnemu bazarju, kjer so lahko kupili otroške voščilnice in lesene škatlice – te je podaril gospod Pikelj. Tudi njemu gre zahvala, da so lahko otroci uživali v njihovem izdelovanju.

 

Skozi mozaik preteklosti, ki so ga s plesnimi, pevskimi, in igralskimi točkami gradili vsi nastopajoči, so se učenci POŠ Šmartno v Rožni dolini sprehodili ob šaljivih vložkih likov Starega in Stare (avtorja H. C. Andersena).

Otroci iz vrtca so zarajali in zapeli pesmico Čin čin čin, Drežnica. Pevski zbor je zapel dve ljudski pesmi in eno božično. Prvošolci in drugošolci so odigrali igrico Pastirček in divji mož. Četrti in peti razred pa sta predstavila, kako so bili včasih zaljubljeni. Folklorna skupina je zaplesala ples J'z bi rad en šuštar bil, gledališki krožek pa je odigral igrico Kakor napravi stari, je zmeraj prav. Na harmoniko sta otroke spremljala Darja Brežnik in Niko Armič. Za konec so učiteljice z vzgojiteljicama navzoče presenetile s pesmijo Življenja krog.

 

Povzela Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Edi Fidler

 

Oglejte si tudi