Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Novoletna prireditev OŠ Vojnik

Decembrskemu pestremu mozaiku dogodkov so svoj delež prazničnosti prispevali tudi učenci OŠ Vojnik, ki so se 19. 12. 2013 predstavili na odru Kulturnega doma Vojnik.
Ko sončni žarki počasi izgubljajo svojo moč in se sonce skrije za hribe, takrat je čas za pravljico in sanje. Toda celodnevne dogodivščine otrokom večkrat ne dajo zaspati, zato jih domišljija ponese v svet navihanosti.

Takšen pravljični otroški svet so na novoletni prireditvi skušali pričarati nastopajoči s svojimi učiteljicami.

Drugošolci z Damjano Ferlic so čas večerne zarje pripeli s pesmijo Svetlo sonce se je skrilo ter nadaljevali s spletom otroških rajalnih plesov in izštevank iz zakladnice ljudskega izročila.

Učenci dramskega krožka četrtega in petega razreda z Lidijo E. Jazbinšek so se s petjem, plesom in igro predstavili v pravljici o redoljubni luni in njenih zvezdicah, ki se venomer jezijo na drugačne zvezde packe. Po spletu različnih dogodkov pa zvezde packe ugotovijo, da prijazna beseda in prijateljstvo premaga vse ovire, zato so medse povabili tretješolce gospe Maše Stropnik, ki so vsem voščili z lepimi mislimi in željami za novo leto.

Tako so otroci vse obiskovalce skušali povabiti v pravljični svet, kjer živijo zvezdice v miru in sreči, in se vsako noč, če jim le oblaki ne ponagajajo, smejijo in svojo srečo delijo.

Otroci so zaključili z mislijo:« Le ozrite se v nebo in poiščite svojo zvezdo. Če boste dobro pogledali, boste videli, da vam maha in stresa na vas prgišče sreče.«

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Jure Vovk

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi