Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Na šoli naj ne bo lačnih otrok

Nismo bogati, tako revni pa tudi ne, da ne bi mogli pomagati otroku, ki mu starši ne morejo plačati šolskega obroka; zato smo mu pripravljeni vsak mesec poravnati položnico za malico ali kosilo.

S temi besedami je eden izmed staršev nagovoril ravnateljico OŠ Vojnik, Olgo Kovač, ko ji je predstavil svoj dobrodelni namen. Besede niso ostale le pri ideji. Projekt Botrstva je v OŠ Vojnik dejansko zaživel in postal še en sončni žarek, ki lepša otroške dni našim učencem. V tem projektu botri s plačilom položnice poravnajo znesek za malico ali kosilo otroka, pokrijejo strošek šolskega izleta ali šole v naravi posameznemu otroku.

 

V skrbi za lajšanje socialnih razlik med učenci že deluje Šolski sklad, ki ga vodi  Maša Stropnik. Vanj se z različnimi dejavnostmi zbirajo sredstva, iz katerih se subvencionirajo šole v naravi in nakupi šolskih potrebščin za socialno ogrožene učence.

 

 

Olga Kovač (ravnateljica OŠ Vojnik) o projektu Botrstva: »Na šoli zaznavamo vedno več otrok, ki jim starši ne morejo plačati obroka malice in kosila v šoli. Stiska ob pomanjkanju ali nezmožnosti plačila položnic je velika in naš namen je, da jo skušamo vsaj nekoliko olajšati. Zavedamo se, da je marsikateremu staršu težko povedati, da ne morejo plačati malice ali kosila svojemu otroku, zato želimo staršem pri tem pomagati. Trenutno sedmim otrokom donatorji oz. botri plačujejo prehrano. Botri so ljudje, ki pomagajo, se pa s svojo dobroto ne želijo izpostavljati. So naši pomembni sopotniki v lajšanju stisk, saj znajo s svojo spodbudno besedo in konkretnimi dejanji pomagati. Za vse to smo jim iskreno hvaležni.«

 

Kako pa lahko posameznik pristopi, postane "boter" v tem šolskem projektu?

Tako, da izpolni  izpolni prijavnico, ki jo najde  na spletni strani OŠ Vojnik (http://www.os-vojnik.si/) pod razdelkom Botrstvo. Za dodatna pojasnila in informacije, povezane s pristopom k botrstvu, se lahko obrne tudi na šolsko svetovalno delavko, gospo Urško Kovač Jurčenko (tel. št. 03 780 05 54).

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Igor Fenko

 

Oglejte si tudi