Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Mesec september – mesec poln raznovrstnih aktivnosti na POŠ Nova Cerkev

V začetku leta se je osmim drugošolcem v kombiniran oddelek pridružilo še devet prvošolčkov, ki so pogumno in z velikim veseljem prvič zakorakali v našo podružnično šolo.
Prvo nedeljo v septembru smo z nekaterimi učenci sodelovali na prireditvi Nedeljsko grajsko popoldne na gradu Lemberg in pripravili ustvarjalne delavnice za otroke, ki so si lahko izdelali kronico, zapestnico, viteški ščit ali pa upodobili grad Lemberg. Program so s svojim igranjem in petjem popestrili Maja, Julija, Špela, Nejc, Jure in Matej. V zahvalo za sodelovanje sta Aleš in Zvezdana iz Gostišča Stolec vse otroke iz naše šole in vrtca pogostila s sladoledom.

 

Sredi septembra smo gostili policista Danila Ungarja. Povedal nam je, kako lahko sami poskrbimo za boljšo prometno varnost in nas opozoril na najbolj pogoste napake, ki lahko ogrožajo naše življenje. Skupaj smo prehodili ožji okoliš naše šole in spoznali najbolj prometno nevarne točke v našem kraju.

 

Izvedli smo smo tudi prvi tehniški dan na temo Pikin dan. Izdelali smo lutko Piko Nogavičko in se naučili plesti kitke.

 

Prvi naravoslovni dan smo poimenovali Zdravi zobje – lep nasmeh. V svojo sredino smo povabili Karlino Praprotnik, ki nam je skozi zgodbico o medvedku Šapiju povedala, zakaj je redno in pravilno umivanje zob pomembno. Naučili smo se pravilno umivati zobe, spregovorili o zdravi prehrani in se odločili, da bomo tekmovali za najbolj čiste zobe. Zdaj vsak dan po malici zobke pridno umivamo.

 

Sabina Penič

Oglejte si tudi