Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Letna šola v naravi 4. razreda OŠ Frankolovo

Učenci 4. razreda OŠ Frankolovo so bili od ponedeljka, 13. februarja 2012, do petka, 17. februarja 2012, v letni šoli v naravi. Bivali so v domu Kurent na Ptuju in imeli plavalni tečaj v Termah Ptuj.
Letna šola v naravi je bila med učenci četrtega razreda zaželena in težko pričakovana oblika dela. Hkrati je bila koristna in življenjska, saj jim je prinesla nova znanja in izkušnje. Poleg osnovnega programa, 20-urnega plavalnega tečaja, so učenci opravili še številne druge dejavnosti, ki so bile vnaprej natančno ciljno načrtovane in ustrezno razdeljene med več izvajalcev. Drugače program najverjetneje ne bi bil tako pester in kvalitetno izveden. Te dejavnosti so: spoznavanje hišnega reda doma Kurent, tekmovanje v urejanju sob, ekskurzija po mestu in spoznavanje zanimivosti Ptuja, ogled Ptujskega gradu, knjižnična vzgoja v ptujski knjižnici in srečanje s pisateljico Liljano Klemenčič, ogled gledališke predstave Kurent v Mestnem gledališču Ptuj, ustrezno število ur pouka po pripravljeni brošuri za letno šolo v naravi ter delavnice izdelovanja spominkov s kurenti, valentinovih srčkov, pustnih mask in himne o šoli v naravi. Dejavnost šole v naravi  si je prav na valentinovo ogledal ravnatelj, Peter Žurej. Učence je razveselil s svojim obiskom in sladko pozornostjo. Proti koncu tedna smo program še obogatili s prijetnim presenečenjem in obiskom predsednika Šolskega sklada, g. Stermeckega, ki je učence pogostil s sladicami in pijačo v bližnji slaščičarni. Namreč učenci 4. razreda so že drugo leto zapored zbrali največ sredstev za Šolski sklad  na prazničnem sejmu, in bili zato primerno nagrajeni.

 

Učenci so bili v šoli v naravi zelo pridni in disciplinirani. Skrbno so upoštevali navodila za delo in bivanje v mladinskem prenočišču. Na plavalnem tečaju so se trudili in radi učili novih plavalnih tehnik. Plavalni tečaj so začeli in končali s testiranjem plavalnih sposobnosti. V glavnem so  napredovali v znanju plavanja, nekateri celo za več stopenj. To je zagotovo odraz njihove prizadevnosti kot tudi dobrega dela plavalnih učiteljev.

 

Najpomembnejše pa je, da so se učenci v šoli v naravi na Ptuju dobro počutili in izboljšali plavalne sposobnosti. Zadovoljni in bogatejši vsaj z eno življenjsko izkušnjo več, so se srečno vrnili domov.

 

                                                                                Zapisala:

                                                                                                            razredničarka, Greta Jošt

       

NEKAJ VTISOV UČENCEV 4. RAZREDA O ŠOLI V NARAVI:

 

Letna šola v naravi mi bo za vedno ostala v lepem spominu.

Amadeja Škrinjar

 

Letna šola v naravi mi je bila zelo všeč, ker smo se družili in veliko naučili.

Tjaša Petek

 

Ta teden si bomo zapomnili vsi. Bilo je zelo lepo.

Kaja Senegačnik

 

Šola v naravi mi je zelo hitro minila. Imel sem se zelo lepo, a komaj sem tudi čakal, da pridem domov.

Blaž Petek

 

Teden se je hitro končal in naše šole v naravi je bilo konec. Zato smo šli domov.

Eva Tonjko

 

V petek smo pospravili sobe, nato pa se odpeljali v naš domači kraj Frankolovo, kjer so nas že nestrpno čakali starši.

 

Marcel Gorenšek

 

Oglejte si tudi