Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Jesenski dnevi na POŠ Nova Cerkev

Jesenski čas je za učence POŠ Nova Cerkev vsako leto prav poseben čas. Letos nas je ta čas še prav posebej obdaril. Svoje trenutke pa smo "podarjali" tudi učenci in učitelji POŠ Nova Cerkev.
NAŠA  106  LET  STARA  ŠOLA  POSTAJA  PRAVA  LEPOTICA

 

V teh dneh se končujejo obnovitvena dela na fasadi POŠ Nova Cerkev, kar je v veliko zadovoljstvo otrok, zaposlenih in krajanov.

 

Ida Grobelnik

 

DA BOMO V PROMETU VIDNEJŠI, VARNEJŠI IN BOLJ PREVIDNI

 

Tokrat smo aktivno sodelovali v prometu. Pri tem dogodku so se nam pridružili tudi otroci POŠ Socka. Na šolskem igrišču se nam je predstavila agencija Jumicar, ki se ukvarja s preventivno vzgojo v cestnem prometu. Ob vožnji po poligonu smo morali upoštevati pravila - prometne znake in semaforje. Vsi smo nalogo odlično opravili in pridobili vozniška dovoljenja za vožnjo na poligonu.

Spremljal nas je tudi policist Danilo Ungar.

Zdaj vemo, da moraš v prometu obvezno misliti na 3 stvari:

 

1.      Ostati  živ.

2.      Mirno hoditi in dobro opazovati.

3.      Čez cesto pojdi, ko se promet ustavi ali nikogar ni!

 

Da smo se veliko naučili in tudi uživali, so dokaz priložene fotografije.

 

JUMICAR, ti si car!      

 

 

Ida Grobelnik

 

PREDSTAVITEV JUDA – MODERNE JAPONSKE BORILNE VEŠČINE

 

Mojster vadbe nam je predstavil učenje varnega padanja in kotaljenja. Povedal je, da je poudarek na varovanju glave, vratu, komolcev in hrbta. Pri vadbi usvojijo otroci znanja, s katerimi lahko sami preprečijo možne poškodbe, ki lahko nastanejo pri padcih s kolesom, pri rolanju in igri nasploh.

Če bo za vadbo dovolj interesa, bo trening potekal tudi na naši šoli.

 

Ida Grobelnik

 

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

 

Slogan letošnjega Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč  je »S spomini v desetletje za večjo varnost na cestah«. Ob tej priložnosti smo se otroci POŠ Nova Cerkev skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Vojnik pridružili obeležitvi v Celju. Prižgana je bila trajna sveča, ki bo vse udeležence cestnega prometa opozarjala na pomen upoštevanja prometnih predpisov, zmanjšanja uporabe alkoholnih pijač, zmanjšanja hitrosti ter številnih drugih dejavnikov, ki so vzroki prometnih nesreč na celjskem in drugod. Sveče, prižgane po vsem svetu, so izraz solidarnosti in premisleka ob izgubi najdražjih sorodnikov, prijateljev, znancev, predvsem pa poziv za večjo varnost, za katero smo odgovorni prav vsi.

 

Ida Grobelnik

 

 

PGD NOVA CERKEV – SEBI V PONOS, BLIŽNJEMU V POMOČ

 

Prvi organizirani začetki požarnovarnostne pomoči v našem kraju segajo v leto 1887, ko je Novo Cerkev zajel uničujoč požar. Takrat so si pomagali le z ročno brizgalno.

In danes …

Ob mesecu požarne varnosti smo bili na obisku pri naših gasilcih otroci šole in vrtca iz Nove Cerkve. Predstavili so nam svoje poslanstvo, opremo in v dveh urah nam je od navdušenja kar nekajkrat zastal dih.

Dragi gasilci!

Želimo, da bi še naprej v naša življenja vnašali vedrino, dobro razpoloženje in pozitivne vrednote, ki jih znamo ceniti tudi najmlajši.

Saj veste, da radi in s ponosom vstopamo v vaše vrste!

 

Otroci in kolektiv šole in vrtca Nova Cerkev

 

 

LISJAK HERMAN NA OBISKU

V petek, 18. novembra 2011, je učence POŠ Nova Cerkev razveselil obisk Hermana Lisjaka. Še posebej so ga bili veseli učenci, ki so vključeni v krožek šolske hranilnice. Prijazen Lisjak in predstavnica Banke Celje sta nam predstavila oblike in pomen varčevanja, obdarila sta nas z darili in bomboni, mi pa smo obljubili, da bomo še naprej pridno varčevali.

Suzana Jelenski Napotnik,

mentorica šolske hranilnice

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK TUDI NA POŠ NOVA CERKEV

 

V petek, 18. novembra 2011, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk tudi na POŠ Nova Cerkev. Otroci so zajtrkovali kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse slovenskega porekla.

V kombiniranem oddelku prvega in drugega razreda smo v okviru tehniškega dneva izdelali vsak svoj pogrinjek in obroček s čebelico za prtiček. Otroci so se seznanili o pomenu zajtrka, zdravi prehrani in bontonu pri mizi. V času podaljšanega bivanja so izdelali napis in vsako črko okrasili s simboli, ki so povezani z vsebino projekta.

Otroci so povedali, da si takšnih zajtrkov želijo še več.

 

Sabina Penič

 

 

POŠ NOVA CERKEV – KOMEMORACIJA

 

V četrtek, 27. oktobra 2011, smo v okviru našega otroškega pevskega zbora v počastitev padlim med vojno pripravili kulturni program: zapeli smo pesem, zaigrali na flavto in se predstavili recitali. Prinesli smo cvetje in prižgali svečke.

 

Sabina Penič

 

POŠ NOVA CERKEV – OTVORITEV RAZSTAVE

 

V nedeljo, 30. oktobra 2011, je v Slomškovi kapeli potekala otvoritev Razstave slik ljubiteljskih slikarjev v naši okolici, ki jo je pripravilo Turistično društvo Nova Cerkev. Naši otroci so s petjem in igranjem na instrumente popestrili kulturni program, nato pa smo se lahko vsi še okrepčali z dobrotami, ki so jih pripravile skrbne gospodinje.

 

Sabina Penič

 

 

Oglejte si tudi