Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Glasba, ples, šport in še kaj ...

Na OŠ Vojnik je veliko učencev, ki sodelujejo oz. se izobražujejo na različnih izvenšolskih področjih. Med njimi so tudi devetošolci, ki so s svojim uspehom ponesli glas o Vojniku tudi na državna ali celo svetovna prvenstva.
Anja Gregorič

Stara sem 15 let in prihajam iz Vojnika. V prostem času zelo rada plešem in poslušam glasbo, ostane pa mi seveda še malo časa za druženje s prijatelji. V šoli mi gre kar dobro, še posebej jeziki. Imam namreč eno zlato in dve srebrni priznanji s tekmovanja v angleški bralni znački ter eno zlato priznanje iz nemške bralne značke. Kot sem že omenila, zelo rada plešem. Plešem že, odkar vem zase. Ples je nekaj, kar najraje počnem v življenju. Bolj aktivno sem se z njim začela ukvarjati v 6. razredu, in sicer v Plesnem valu. Tam sem kasneje začela tudi tekmovati. S skupino, s katero smo tekmovale, smo se zelo povezale in postale nerazdružljive. Tekmovale smo na državnih in na svetovnih prvenstvih. Imamo nekaj kar dobrih dosežkov, kot na primer na svetovnem prvenstvu lani, kjer smo prišle med top 30. Ampak dosežki mi niso tako pomembni kot počutje, ko plešem. To je najbolj pomembno.

 

Eva Založnik

Stara sem 14 let. V prostem času rada berem, poslušam glasbo, se družim s prijatelji in seveda ne pozabim na klavir. Obiskujem že sedmo leto klavirja. Poučuje me profesor Benjamin Govže. Leta 2010 sem bila na regijskem tekmovanju v Velenju in osvojila srebrno priznanje. Eno leto kasneje pa sem bila na mednarodnem tekmovanju v Beogradu in osvojila bronasto priznanje. Obiskujem tudi klavirske seminarje pianistov (J. Gubaidulina, K. Bogino). Z veseljem sem sodelovala v šolskem pevskem zboru.

 

Janez Špeglič

Prihajam iz Arclina. Treniram rokomet pri RK Celje Pivovarna Laško. Z ekipo smo to sezono osvojili pet mednarodnih turnirjev po Evropi, na šestem pa smo se morali zadovoljiti z drugim mestom. To sezono smo se uvrstili tudi v finale četrtega državnega prvenstva, na katerem smo bili tretji, torej tretji v državi. Upam, da bom v prihodnosti kdaj lahko zaigral za člansko ekipo RK Celje Pivovarna Laško ali celo kdaj za največje klube na svetu, kot so Barcelona, Kiel ali Vesprem.

 

Urška Kračun

Sem učenka 9. a-razreda. V šoli sem bila zelo uspešna. Že pet let treniram košarko. Bila sem tudi udeleženka slovenske reprezentance (U14). V osnovni šoli sem ves čas tekmovala v klubski in šolski ligi, kjer smo s soigralkami dosegale različne uspehe. Šolanje bom nadaljevala na I. gimnaziji Celje v športnem oddelku.

 

Ana Gobec

Živim v Višnji vasi. V 2. razredu osnovne šole sem se vpisala v Glasbeno šolo Celje, kjer se učim igrati violino. V glasbeni šoli igram tudi v orkestru, s katerim smo nastopali tudi v drugih krajih. Moje večje veselje pa je košarka, ki sem jo začela igrati v 3. razredu. Do 5. razreda sem igrala v KK Vojnik, nato pa sem odšla igrat v ŽKK Athlete Celje. Ker sem se lansko leto poškodovala in nisem mogla v tem klubu igrati toliko, kot bi si želela, sem odšla igrat v ŽKK Konjice. V Konjicah sem spoznala veliko prijateljic, s katerimi se dobro razumem, in se že veselim začetka nove sezone. Poleg tega, da igram violino in treniram košarko, sem se tudi vsa leta dobro učila in zastopala šolo na košarkarskih tekmovanjih. Vpisala sem se na Gimnazijo Celje – Center.

 

Jure Samec

Živim v bližnji okolici šole. Vsa leta sem opravil z zelo dobrim uspehom. Sodeloval sem na različnih tekmovanjih. Največkrat sem šolo zastopal na košarkarskih tekmovanjih, tudi na državnih, kjer smo dosegli kar nekaj dobrih rezultatov in uvrstitev v polfinale. V prostem času, ki ga imam zelo malo, treniram košarko. Vpisal sem se na srednjo Waldorfsko šolo Ljubljana. Osnovna šola in sošolci ter razrednik mi bodo ostali v lepem spominu.

 

Špela Lužar

Zaključujem obdobje osnovnošolskega življenja. Stara sem 15 let in živim v Jankovi. Vsa ta leta sem se trudila za čim lepši uspeh, hkrati pa sem sodelovala na mnogih tekmovanjih, na primer iz matematike, logike, fizike, kemije, angleščine, nemščine, v eko kvizu ... Na tekmovanju iz matematike sem večkrat osvojila bronasto ali srebrno Vegovo priznanje, na tekmovanju iz kemije pa sem se uvrstila celo na državno tekmovanje. V 8. razredu sem dobila zlato priznanje iz nemške bralne značke, v 9. pa srebrno. Uspešna sem bila tudi na tekmovanju iz logike. Letos smo na ekipnem področnem tekmovanju dekleta osvojila prvo mesto in se tako uvrstila še naprej na državno tekmovanje, kjer smo zasedle šesto mesto. Vpisala sem se na Gimnazijo Celje – Center, kjer želim pridobiti splošno znanje, ki mi bo v prihodnosti zagotovo koristilo. Po končani gimnaziji želim nadaljevati študij v povezavi s farmacijo oz. zdravstvom, saj me to področje najbolj zanima.

Oglejte si tudi