Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Evropska vas

Učenci osnovnih in srednjih šol vsako leto podrobno spoznavajo eno od evropskih držav ali posebnosti Evrope; nato jih predstavijo v Celju, kjer nastane prava Evropska vas. Učenci Osnovne šole Vojnik so letos sodelovali s predstavitvijo evropskih prestolnic.

V okviru projekta Evropska vas so imeli v soboto, 7. maja 2011, učenci OŠ Vojnik delavnice, v katerih so spoznavali evropske prestolnice in izdelali izdelke, ki so lahko neke vrste didaktični pripomočki, spominčki ali pa dišeče dobrote v obliki kolačkov iz evropske kuhinje.

V torek, 10. maja 2011, so sodelovali na zaključni prireditvi v Celju. Mimoidoči so lahko reševali kviz, dekleta so jim podelila nagrade ali spominčke. Skupina devetošolk pod vodstvom Patricije Jakop je ob spremljavi Alenove harmonike, na začetku kulturnega programa, zapela evropsko himno.  Na prizorišču je bilo zabavno, prijetno, predvsem pa je bil zanimiv pogled na pestrost stojnic, ki so predstavljale Evropo v malem. Mentorica projekta na OŠ Vojnik je Simona Šarlah.

 

 

Milena Jurgec

Oglejte si tudi