Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

eTwinning na OŠ Antona Bezenška Frankolovo

V letošnjem šolskem letu se je naša šola priključila projektu eTwinning. Namen je spodbuditi uporabo sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij, uporabo angleškega jezika in vzpostavitev neformalnih partnerstev med sodelujočimi šolami. Šola se lahko priključi več projektom v okviru eTwinninga na katerem koli predmetnem področju.
Letos smo si izbrali več časovno krajših projektov, trije izmed njih pa se zaključujejo, zato jih želimo podrobneje predstaviti. Prvi se imenuje Val dobrote. S šestimi evropskimi šolami smo si izmenjevali dobre želje, verze in refrene pesmi na različnih karticah in priponkah. Cilj je bil širiti pozitivne misli. Poleg tega smo si izmenjali tudi podatke o šolah in o sodelujočih učencih.

Drugi projekt, ki je tudi že skoraj zaključen, se imenuje Zemljevid Evrope z razglednicami. Natisnili smo ogromen zemljevid Evrope, se povezali s 40 šolami, vsem poslali razglednice iz naših krajev, nato pa nestrpno čakali, da smo prejeli njihove. Sodelovali so vsi učenci 4. razreda, ki so imeli kar malo treme pri pisanju razglednic, saj so odpotovale daleč stran. Veliko razglednic so napisale tudi učenke 8. in 9. razreda.


Tretji projekt, imenovan Barviti idiomi, je delo 8. razreda. Povezali smo se s slovaško šolo, izbrali idiome, jih primerjali, nato pa narisali. Pri delu smo se zelo zabavali. Kar predstavljajte si, kako narišeš: letati naokrog kot kura brez glave, tiščati glavo v pesek, skakati si v lase ali pa iti z glavo skozi zid. Izbrali smo dvanajst narisanih idiomov, ki jih bomo oblikovali v koledar šole za leto 2017.

Projekti so zanimivi in zabavni, uresničujemo pa tudi njihove cilje: uporabljamo angleščino, se spoznavamo z učenci drugih evropskih šol, uporabljamo svetovni splet in ustvarjamo.

Tekst in foto: Nina Križanec Rodica

Oglejte si tudi