Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki na POŠ Socka

Jelkovanje – Lidija Vrečko

 

Malo pred božično-novoletnimi prazniki je tudi letos k nam na obisk prišel  nasmejani Božiček s prijateljico Palčico in s košem daril. Stari dobri mož se je z nami smejal, pogovarjal, pel in čeprav so ga že precej bolele noge, tudi zaplesal. Božično rajanje sta nam popestrila z igranjem na harmoniko Nejc Škrbot  in Urška Grobelnik. Tako je bilo odhajanje starega leta ob okrašeni jelki in v družbi Božička prav zabavno in veselo.

 

 

Projekt Holiday Card Excange – Maja Kovačič

V letošnjem šolskem letu naša šola že drugo leto sodeluje v mednarodnem projektu Holiday Card Excange – Pošiljanje prazničnih voščilnic. Namen projekta je spoznati različne običaje praznovanja po svetu in si izmenjati voščilnice. V naši skupini je osem šol z vsega sveta. Z učenci smo izdelali voščilnice, napisali voščilo v slovenščini in angleščini, napisali pismo v katerem smo predstavili našo domovino in našim novim prijateljem poslali tudi koledar Slovenije. Pripravili smo pakete in jih poslali v ZDA v Kalifornijo in Ilinojo, v Kanado, v Sierra Leone, Pakistan, Rusijo in na Tajvan.

Nekaj voščilnic smo tudi že prejeli. Pisali so nam prijatelji iz ZDA iz Kalifornije in Ilinoje, iz Tajvana, Pakistana in Kanade. Njihove pošte smo se zelo razveselili, še posebej všeč in zanimivo pa je učencem bilo »branje« tajvanskih pismenk. Z učenci iz Tajvana smo se tudi videli in pogovarjali preko Skypa. Mi smo s poukom ravno začeli (slišali smo se ob 8. uri po našem času), oni pa so z njim pravkar končali (ura v Tajvanu je bila 16).

V telovadnici naše šole smo pripravili tudi razstavo prejetih voščilnic. Pričakujemo še pošto s Sierra Leone in iz Rusije.

Več o projektu si lahko preberete in ogledate na naši spletni strani.

 

 

Miklavžev sejem in novoletni bazar - Nataša Potočnik

 

Že tradicionalno smo se  z izdelki naših učencev POŠ Socka predstavili na Miklavževem sejmu v Novi Cerkvi, ki ga organizira Turistično društvo Nova Cerkev.

Veliko obiskovalcev se je ustavilo pri naši stojnici in prav vsi so občudovali naše lepe izdelke.

Izdelke naših otrok in tiste, ki so jih izdelali učitelji na novoletnih delavnicah, pa smo ponudili še na prvih skupnih govorilnih urah v šoli. Zbrana sredstva smo namenili Šolskemu skladu.

Vsem staršem in krajanom se zahvaljujemo za obisk in nakup izdelkov.

 

 

Praznični december v OPB Socka - Nataša Potočnik

 

Pravijo, da je december najbolj praznični mesec v letu. V OPB Socka smo se skupaj potrudili in si ta mesec resnično polepšali. Izdelovali smo okraske iz slanega testa, naredili mobile kot okrasek za na okno, poslikali šolska okna in okrasili šolske hodnike ter naš razred.. Narisali smo vsak svoj koledar za leto 2012, se pogovarjali o dobrih decembrskih možeh in seveda vsakemu napisali ali narisali pismo s svojimi željami. Zadnji teden decembra smo brali pravljice o Božičku, severnih jelenih in o zimski deželi. Žal nam narava ni bila naklonjena s snegom, saj smo si zelo želeli ustvarjati razne podobe iz snega. Upamo, da nas bo sneg razveselil še ta mesec. Vsi že nestrpno pričakujemo snežinke.

 

Primož Suhodolčan na obisku - Nataša Čerenak

 

 

 V mesecu decembru sta nam Krajevna skupnost Nova Cerkev in Turistično društvo Nova Cerkev omogočila obisk pisatelja Primoža Suhodolčana.  To je izjemen pisatelj, ki obvlada humor in zna navdušiti mlade bralce k prebiranju knjig. Nasmejali smo se do solz in urica srečanja je kar prehitro minila.

Donatorjema se ISKRENO ZAHVALJUJEMO.

 

Oglejte si tudi