Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert Spet na naši šoli

Na Osnovni šoli Vojnik je naša vizija in želja, da bi po šolskih hodnikih vedno videvali le otroške nasmehe in iskre v očeh, zato smo se člani Šolskega sklada in celotni kolektiv šole odločili, da ponovimo prireditev »Spet na naši šoli«, ki je bila tudi tokrat dobrodelnega namena.
DOBRODELNI  KONCERT  »SPET NA NAŠI ŠOLI«

 

In tako se je zgodilo. V četrtek, 29. novembra 2012, smo do zadnjega sedeža uspeli napolniti večnamensko dvorano v Novi Cerkvi. Naša učenca, Janez in Nika, sta prva stopila na oder, potem pa so četrtkov večer udarno pričeli domačini, Veseli potepuhi. V nadaljevanju so večer odlično popestrili še Mladi gasilci, Ženski pevski zbor OŠ Vojnik, Joškova banda, Vitezi Celjski, Ansambel Mikola, Ta pravi faloti, Trio Pogladič, Ansambel Stil, šolska folklorna skupina  in folklorna skupina iz Socke, Vesele Štajerke, Ansambel Klateži in Klavdija Winder Pantner, ki je prireditev povezovala.

 

Prav zares, odziv obiskovalcev je bil presenetljiv. In znova se je pokazalo, da dobrodelnost še kako živi, da si v težkih časih znamo priskočiti na pomoč, si prisluhniti in stopiti drug k drugemu. Tako smo že na samem koncertu lahko vsem obiskovalcem sporočili, da se je tisti dan na račun šolskega sklada prililo kar 4.723,90 €. Znesek pa je naslednji dan, ko se je na naš koncert še nadvse velikodušno odzvala družina Uranič, ko smo dokončno lahko prešteli še izkupiček, pridobljen s prodajo božično-novoletnih izdelkov na bazarju in ko so nam prinesli denar še iz Gostilne Stolec, ki je za nas prijazno v predprodaji prodajala vstopnice, še povečal, in tako lahko z veseljem javnosti sporočimo, da smo z dobrodelnim koncertom »Spet na naši šoli« za naše otroke zbrali kar 5.550,00 €. Od tega je 2000,00 € šolskemu skladu namenila Občina Vojnik, 300,00 € so nam namenili člani Liste za razvoj Občine Vojnik, 200,00 € so nam podarili na Petrolu, d. o. o., družina Uranič je šolskemu skladu namenila 50,00 €, s ponudbo na bazarju smo pridobili 290,00 € in s prodajo vstopnic kar 2.710,00 €.

 

Z nakupom vstopnic, z donacijami in prostovoljnimi prispevki bomo torej lahko lažje pomagali tistim otrokom ter njihovim staršem, ki so v finančni stiski. Resnično si ne želimo, da kdo manjka na zaključni ekskurziji, taboru, tehniškem, naravoslovnem ali športnem dnevu, v šoli v naravi, da kdo nima vseh potrebnih šolskih potrebščin …

 

Dobro je tisto, kar združuje. V četrtek smo združeni pomagali in tako pripomogli k temu, da bodo otroci, ki so naše največje bogastvo, vedno z nasmehom na licih hodili po šoli, v šolo in domov.

 

Iz srca hvala prav vsem in vsakemu posebej: obiskovalcem, nastopajočim, celotnemu kolektivu OŠ Vojnik s podružnicami, članom Šolskega sklada OŠ Vojnik, občinski upravi, županu in Občinskemu svetu, članom PGD Nova Cerkev, Listi za razvoj Občine Vojnik, Petrolu, d. o. o., in donatorjem, Gregorju Žibretu iz Nove Cerkve, družini Uranič, medijem, združenju Sazas, Gostilni Stolec ... skratka, prav vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da je četrtkov večer  »Spet na naši šoli« uspel v vsej svoji veličini.

 

Maša Stropnik, predsednica Šolskega sklada OŠ Vojnik.

Foto: Igor Fenko

 

Oglejte si tudi