Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Čar praznikov z ustvarjalnimi delavnicami

Že peto leto zapored smo na OŠ Vojnik izvedli ustvarjalne delavnice za učence od četrtega do vključno devetega razreda. Ustvarjalne delavnice so v prvi vrsti namenjene identificirano nadarjenim učencem, lahko pa se jim pridružijo tudi ostali učenci, ki radi ustvarjajo in delajo zanimive izdelke zase in za svoje bližnje.
Cilj teh delavnic je predvsem ta, da učencem omogočimo, da razvijajo ročne in delovne spretnosti, smisel za estetiko,  natančnost, prostorske predstave, da samostojno izražajo zamisli in jih tudi izpeljejo. Pri teh delavnicah imajo udeleženci tudi možnost, da spoznavajo svoje sposobnosti in nagnjenja k ustvarjalnemu delu v prostem času, da razvijajo socialni čut, da  si med sabo pomagajo in  drug drugemu svetujejo.


Letošnji delavnic se je udeležilo 82 učencev. Delavnice so pripravili učitelji OŠ Vojnik. Učenci četrtih in petih razredov so lahko izdelovali dišeče sveče pod vodstvom gospe Klavdije Winder Pantner, novoletne okraske pod vodstvom gospe Anice Petek in gospe Tince Krivec ter novoletne bučke pod vodstvom gospe Lidije Vrečko.

Učenci predmetne stopnje pa so lahko izdelovali adventne venčke pod vodstvom gospe Milene Jurgec, božične aranžmaje pod vodstvom gospoda Dušana Žgajnerja, jelenčke iz lesa pod vodstvom gospe Petre Strnad, lampijončke, božične zvezde in obeske za smrečico pod vodstvom gospe Vilme Ošlak, pekli so piškote in pripravljali božični pogrinjek pod vodstvom gospe Polone Bastič in izdelovali voščilnice ter okraševali škatlice  pod vodstvom gospe Lijane Žilavec Žerjav in gospe Tatjane Hedžet. 


Ustvarjalnih delavnic na šoli ne bi mogli izpeljati tudi brez pomoči vas staršev, ki ste pripravljeni svoje otroke v popoldanskem času pripeljati na te delavnice in jih po končanih delavnicah odpeljati domov.

 

Vilma Ošlak
Foto: Ava Boštjančič

Oglejte si tudi