Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Najuspešnejši devetošolci OŠ Antona Bezenška Frankolovo v šolskem letu 2015/16

Tadej Hrvatin

Tadej je vsestranski športnik in glasbenik. Njegov spoštljiv in pozitiven pristop do sošolcev in odraslih je odlika, ki jo je treba še posebej pohvaliti. Prejel je priznanje za devetletno sodelovanje v šolskih pevskih zborih in pohvalo za instrumentalno sodelovanje z MPZ. Je nadarjen glasbenik, saj izvablja različno glasbo iz številnih glasbil, njegov zvonki glas pa je zaznamoval prireditve na šoli in v regiji. Ukvarjal se je z judom, sodeloval na tekmovanjih v odbojki, nogometu, atletiki. V okviru ŠPF se je s plesno produkcijo uvrstil na državno tekmovanje, kjer je dosegel izjemen uspeh, izkazal pa se je tudi kot plesalec v plesnem paru. Osvojil je zlato bralno priznanje ter se ukvarjal z raziskovalno dejavnostjo. Vpisal se je v program tehnik mehatronike.

 

Eva Mlakar

Eva je zelo uspešna v twirlingu, s katerim se ukvarja že od prvega razreda. Avgusta 2015 je na svetovnem pokalu v kanadskem Abbotsfordu prejela zlato medaljo v paru ter kot edina Evropejka v finalu dosegla peto mesto v kategoriji solo A – junior, v letu 2016 je bila trikratna državna prvakinja, na evropskem prvenstvu pa je dosegla drugo mesto v solo A – junior. Kljub vsakodnevnim večurnim treningom je bila zelo uspešna tudi v šoli – je nadarjena učenka, prejela je priznanje za devetletno sodelovanje v šolskih pevskih zborih, zlato bralno priznanje, sodelovala je na tekmovanjih v odbojki in atletiki, iz znanja angleščine, geografije, o sladkorni bolezni, pri raziskovalni dejavnosti in ŠPF. Šolanje bo nadaljevala na Gimnaziji Celje - Center.

 

Maša Trobiš

Maša je uspešna v twirlingu. Bila je državna prvakinja v paru in viceprvakinja med posameznicami, v letu 2016 je na evropskem prvenstvu dosegla 14. mesto v solo B – junior. Je nadarjena učenka in zelo uspešna v tekmovanjih iz znanja zgodovine, logike in angleščine. Kot prva učenka šole je osvojila diamantni kenguru, ker ji je vedno uspelo osvojiti bronasto priznanje pri matematiki. Prejela je priznanje za devetletno sodelovanje v šolskih pevskih zborih in zlato bralno priznanje. V okviru ŠPF se je s plesno produkcijo uvrstila na državno tekmovanje. Šolanje bo nadaljevala na Gimnaziji Celje - Center.

 

Urh Vranc

Urh je uspešen na različnih področjih, kar potrjuje dejstvo, da je nadarjen učenec. Pohvaliti je treba njegovo sposobnost zaznavanja sočloveka in smisel za humor. Že od prvega razreda se ukvarja z judom. Vsa leta je osvojil bronasto priznanje iz znanja slovenščine, tekmoval iz znanja angleščine, z raziskovalno nalogo pa se je uvrstil na državno tekmovanje. Vodil je številne proslave in prireditve in dobil pohvalo za instrumentalno sodelovanje z MPZ. S kitaro je Urh pokazal še svojo drugo, glasbeno, rokersko plat in navdušil z nastopi na več prireditvah na šoli in v regiji. Vpisal se je na Srednjo šolo za farmacijo v Ljubljani.

 

Karmen Oprešnik

Karmen je osvojila bronasti priznanji na tekmovanjih iz znanja zgodovine in geografije. Bila je najbolj prizadevna bralka v razredu in osvojila zlato bralno priznanje in priznanje za nemško bralno značko. Prejela je priznanje za devetletno sodelovanje v šolskih pevskih zborih. Vpisala se je v program kozmetični tehnik.

Tekst: Branko Sušak, Suzana Šafarič, Marjana Šoš
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi