Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladinski pevski zbor OŠ Vojnik in Zborovski BUM 2013

V Mariboru je bilo v četrtek, 20. 6. 2013, vseslovensko srečanje osnovnošolskih mladinskih pevskih zborov pod naslovom »Zborovski BUM 2013«. S tem koncertom je bil odprt Festival Lent.

V četrtek, 20. 6. 2013, smo se z učenci Mladinskega pevskega zbora OŠ Vojnik pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan udeležili glasbenega dogodka ZBOROVSKI BUM 2013. V množičnem pevskem zboru je na stadionu Ljudski vrt zapelo 4744 pevcev s 320 učitelji spremljevalci iz 154 slovenskih osnovnih šol, med katerimi je s ponosom sodelovalo 44 naših pevk in pevcev. 
Cilj dogodka, ki po na sporedu vsaki dve leti, je bil dvig kakovosti petja v mladinskih zborih na šolah, domovinska vzgoja, saj so se pele le slovenske pesmi, in druženje pevcev. Organizatorji želijo spodbuditi kakovostno preživljanje prostega časa, ustvarjati pozitivno in kulturno šolsko vzdušje ter spodbujati mlade slovenske skladatelje, da bi pisali nova zborovska dela za šolske zbore, pa tudi ekološko ozaveščati k uporabi javnega prevoza, saj je bil dogodek organiziran v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, ki so nudile organiziran prevoz. Petje otrok je spremljal big band Orkestra slovenske vojske z dirigentom Rudolfom Strnadom, dirigirali pa so tudi osnovnošolski učitelji glasbe. 
Učenci so bili še posebej navdušeni nad prihodom in pozdravom predsednika Boruta Pahorja in nad raperjem Zlatkom.

 

                                                                                                                                               Milena Jurgec

Oglejte si tudi