Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Jesenski dnevi na POŠ Nova Cerkev

Poleg jesenskih barov je bilo pisano tudi oktobrsko dogajanje na šoli.
 

Vodja POŠ Nova Cerkev Ida Grobelnik je povedala: 

"V oktobru smo imeli prvi naravoslovni dan. Dopoldne smo preživeli v družbi Karoline Praprotnik iz ZD Celje. Ponovno nas je spomnila, da za čiste zobe potrebujemo le veliko dobre volje, tekočo vodo, zobno pasto in ščetko. Vse to že imamo. Ponovno pa smo obnovili tehniko pravilnega in temeljitega ščetkanja zob. Ob zgodbici o medvedku Šapiju in njegovih sanjah smo spoznali, da medvedkove sanje lahko hitro postanejo naša resničnost. Hvala gospe Karolini za zanimivo in poučno dopoldne."

 

Kostanjev piknik v Rožnem vrhu pri Langerškovih je tradicionalen

Peš smo se odpravili na Langerškov hrib, kjer smo imeli srečanje z otroki iz Šmartnega. Gospod Franci nam je spekel kostanj, ki so ga otroci nabrali sami, gospa Frančka pa je pripravila dober domač čaj, pecivo in bučnice.Otroci so čas, ki smo ga preživeli skupaj, izkoristili za druženje in športne aktivnosti. Polni lepih vtisov in prigod smo odpravili proti Novi Cerkvi, ki smo jo zaradi lepega vremena lahko ves čas občudovali z različnih lokacij.

 

Na šoli veliko pozornosti posvečajo tudi spoznavanju starih opravil in običajev, zato so obiskali gospoda

Otona Samca iz Sorževega mlina, ki jim je predstavil pot koruznega stroka od njive do mlina. Otroci so se preizkusili tudi v ličkanju. Nekateri so to počeli prvič. Ker so ličkali v dopoldanskem času in dela niso končali, je »likof« odpadel. "Bila pa je to poučna in prijetna izkušnja."

 

 Vodja POŠ Nova Cerkev o Tednu otroka: "Vsako leto ob TEDNU OTROKA pripravimo za naše šolarje zabavne delavnice, ki so seveda jesensko obarvane. Tokrat smo ustvarjali namizne košarice iz das mase, ježki so dobili nov kožušček, iz ličja smo izdelovali punčke in pletli kite za podstavke z gospo Milko in gospo Ireno, izdelovali ptičja strašila, jesenski listi pa so dobili starinski pridih s pomočjo gospe Irene Krajnc. Delavnice smo zaključili s peko palačink, ki sta jih pripravili Nastja in Irena Kraljič.


Zabavne so bile tudi športne igre (mini golf, bowling …), ki smo jih imeli v telovadnici in v šolskem parku. V svet igrive košarke nas je tudi tokrat popeljala gospa Mateja Oprčkal. S posebnim darilom nas je presenetil balonar Dušan Bojanovič. Dvignili smo se nad šolsko streho, in to nam bo ostalo za vedno v spominu.

 

24. oktobra smo pri spominskem obeležju NOB v Novi Cerkvi pripravili komemoracijo. Pevce in recitatorje je na harmoniki spremljal gospod Tine Lesjak.

 

                                                                    Uredila: Lidija Eler Jazbinšek

 

 

Oglejte si tudi